Profesyonel Web Tasarım Firması | Kurumsal Web Sitesi Fiyatları

Web tasarım programlarını incelerken bazı detaylardan bahsetmek istiyoruz.

Web tasarım yaparken veya yaptırırken;

Bir web tasarım ajansında muhakkak tasarım programları mevcuttur. Her firma tercihine göre farklı programlar kullanabilmektedir. Web sitenizi tasarlayan tasarım uzmanları farklı programlar kullanırken web yazılımınızı yapan uzmanlar ise farklı programları kullanmaktadırlar. Şimdi merak ettiğiniz noktaya geliyoruz.

Bu yazımızda bizler web sitesi tasarımları ve yazılım süreçlerinde hangi programları kullandığımızı sizin için hazırladık.

Web Tasarım İçin Kullanılan Programlar

Web sitesi tasarım programları bizlere sitemizi oluşturmak için gerekli zeminleri hazırlar. Bu programlarda bir web sayfasında görsel açıdan olması gereken neredeyse her şeyi oluşturup ekleyebiliriz. Gerektiğinde HTML kodları yazıp CCS kodları ile görsel zenginleştirmelerini tamamlayabiliriz. Eğer bu işlemleri siz yapmak istiyorsanız, size yardımcı olacak bazı programların avantajlarını ve dezavantajlarını paylaşıyor olacağız.

1. Microsoft FrontPage

Adından da anlaşılacağı üzere Microsoft firmasının bir ürünüdür.
Adından da anlaşılacağı üzere Microsoft firmasının bir ürünüdür.

Avantajı: MS Power Point, MS Word, MS Publisher ve buna benzer Microsoft Office programları ile oldukça uyumlu çalışmaktadır. Bu programları kullanan kişiler FrontPage uygulamasını da kullanarak web sayfaları oluşturabilirler.

Dezavantajı: Basit araçlara sahiptir. Sektördeki rakipleri ile yarışamamaktadır.

2. Dreamweaver

Macromedia firmasından Adobe firmasına geçince çığır atlamış web tasarım programıdır.
Macromedia firmasından Adobe firmasına geçince çığır atlamış web tasarım programıdır.

Daha öncelerden Macromedia firmasının bir ürünü olan Dreamweaver programı Macromedia firmasının Adobe firmasına satılmasıyla Adobe Dreamweaver adını almıştır. Özellikle yazılan kodları renklendirmesi ile kullanıcıların kendilerini geliştirmesini sağlayıp bir fark oluşturmuştur.

Avantajı: Asp, HTML, CSS, Asp.Net, C#, C++ ve JavaScript gibi başlıca yazılım ve tasarım dillerini kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Canlı sunucu bağlantısı ile anlık olarak sitenizi ve içeriklerinizi yönetebilirsiniz.

Dezavantajı: Büyük boyutlu programdır ve ücretlidir.

3. Fireworks

Photoshop programına benzer fakat sadece web tasarım yapmak üzere çok özel bir amaçla geliştirilmiş bir grafik editörüdür.
Adobe Photoshop programına benzer çok özel bir amaçla geliştirilmiş bir grafik editörüdür.

İçerisinde bulunan grafik özellikleriyle kod bölümleri entegre çalışmaktadır. Bu yüzden diğer yardımcı programlar ile (Adobe Flash ve Dreamweaver) beraber çalışması oldukça kolaydır.

Avantajları: Görsel ağırlıklı çalışır. Arka planda html kodlarına müdahale edebilme kolaylığı verir. Photoshop ile bazı özellikleri benzemektedir.

Dezavantajları: Alternatif farklı tasarım programları için daha ucuz fiyata lisans alınabildiği gibi ücretsiz programların da aynı özellikleri göstermesi sonucu kullanımını yitirmektedir. Program ücretlidir.

TIKLA ARA
WhatsApp