Profesyonel Web Tasarım Firması | Kurumsal Web Sitesi Fiyatları

Web sitesi tasarımı, hepimizin bildiği gibi bir firmanın, kurumun veya kişinin internet dünyasındaki yüzüdür. Burada bahsedeceğimiz konular; web sitesi tasarımı neden yapılmalıdır, web sitesi tasarımı için fikirler, web sitesi fiyatları ne kadar ve web sitesi tasarımı için gerekli olan bilgilerin hazırlanması konularını işleyeceğiz.

Teknolojinin gelişmesi ve yaygınlaşması ile insanların hizmet ve ürünlere ulaşımı kolaylaşmaya başladı. Standart pazarlama ve tanıtım yöntemleri yerini artık teknolojik pazarlamaya bıraktı. Bu yeni bir sektörün doğmasına neden oldu. Bu sektör web sitesi tasarımı ve sosyal medyanın önemi olarak ortaya çıktı. Peki yerel bir işletme olarak bir web siteniz yoksa, neler kaybedeceğinizden bahsedelim öncelikle…

Web Sitesi Tasarımı Yapılmayan Firma Kalmasın

Web sitesi olmayan bir firma dijital dünyada yoktur. Bu oldukça net ve deneyimlenmiş bir durumdur. Kısaca özetlemek gerekirse, Türkiye genelinde akıllı telefon kullananların oranı %77’dir. [Kaynak]

Orta ve ileri yaşın yer aldığı bu araştırmada “54 milyon internet kullanıcısının yüzde 36’sı masaüstü bilgisayar veya laptoplarından, yüzde 62’si cep telefonundan, 3‘ü ise tabletlerinden internete bağlanıyor. İnternete bağlantı süremiz 7 saat 9 dakika, sosyal medya kullanım süresi 2 saat 48 dakika, TV izleme süremiz 2 saat 44 dakika. Sosyal medya kullanımı, TV izleme süresini geçti.” sonuçlar sizi şaşırtabiliyor.

İnternet dünyasında yoksanız, sizi internette arayanlar, ürünlerinize ve hizmetlerinize nasıl ulaşabilir? Tabii ki size özel hazırlanmış sizi, işinizi, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi anlatan bir web sitesi ile siz de 54 Milyonu bulan aktif kitleye satış yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenleri sizler için basit ve etkili şekilde açıkladık. Yazımızın devamında yapmanız gerekenleri, işlem basamaklarını ve diğer önemli hususlar hakkında fikir sahibi olmanızı sağlamayı hedefliyoruz.

Web Sitesi Tasarımı Neden Yapılmalıdır?

Web sitesi tasarımı, ilk başta bahsettiğimiz gibi firmaların tanıtım yüzüdür. Bir kullanıcı bir konu hakkında veya bir ürün hakkında bir şeyler araştırıyorsa arama sonuçlarında sizin de sitenizin görünmesi faydalı olacaktır. Firmanızın ürünleri veya hizmetleri hakkında bilgi almak isteyen bir müşteri sizi profesyonel, uygun fiyatlı veya konum açısından kategorize eder.

Web sitesi tasarımı
Web sitesi tasarımı milyonlarca kişinin 7/24 ulaşabileceği ürün ve hizmetlerinizi pazarlayabileceğiniz yeni nesil satış ortamı oluşturmaktadır.

Bu şekilde bir profile sahip kullanıcı için sunduğunuz fiyatlar verdiğiniz hizmetler ve tabii ki en önemlisi sitenizin özgün ve kurumsal tasarıma sahip olması gerekmektedir. Web sitesi yaptırmanın sebepleri için Özel Web Tasarım Yaptırmak İçin 7 Farklı Sebep adlı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Web Sitesi Tasarımı İçin Fikirleri

Web sitesi için tasarım yaptırırken mutlaka özgün ve size özel tasarlanması gerektiğini unutmayınız. Firmalar kendilerine özel hazırlanmış siteler ile kullanıcılarına daha profesyonel ve kaliteli hizmet sunabilecek güce sahip olduğunu web sitesine giriş yapan kullanıcıya bu güveni ilk izlenimde vermelidir. Örneğin iki farklı firma düşünün A firması ev dekorasyon hizmeti veriyor, B firması da A firmasının verdiği hizmeti veriyor. Bu iki firma C ilçesinde aynı mahallede hizmet veriyor. Bu iki firma C ilçesinde bilinen iki rakip firma. Bu iki rakip firmanın sitesini tek bir web tasarım ajansı yapıyor. Uygun fiyata işi almak ve daha az uğraşmak için sadece sitede renk değişimi yapıyor. Logoyu bir yerlerden kopyalayıp firma ismini yazıp basit şekilde yayınlıyor. İçerikler de aynı tabii ki. Siz düşündüğünüzde bile ne kadar karmaşık ve profesyonellikten uzak. Bu durumla karşılaşan o kadar çok müşterimiz var ki sizlere ne kadar anlatsak azdır.

Tekrardan konuya geri dönersek eğer, A ve B firmalarının sitesini ziyaret eden C ilçesinde oturan birisi bu sitelerdeki firmaları ortak iş yapan kişiler olarak görecektir. Bu yüzden kullanıcı hangisini arayacağını şaşırıp aramaktan vazgeçebilir. Neden bunları yaşamak zorunda kalıyorsunuz peki?

Bu konu üzerinden bu kadar durmamızın sebebi, kullanıcılar internet ortamında görsel düzenlere aşina olmakta ve daha kolay etkilenebilmektedir. Bu nedenle kullanıcıların dikkatini çekmek için yapmanız gereken en önemli unsur hızlı, modern ve istediklerini rahatlıkla bulabilecekleri bir ortam hazırlamaktır.

Mobil (Responsive) Web Sitesi

Mobil uyumlu web sitesi günümüz şartlarında telefon ve tabletlere göre ölçü almaktadır. Eski tip siteler masaüstü bilgisayarların sunduğu görüntünün ekrana daha uzak ve küçük görünmesine neden oluyordu. Bu kullanım açısından oldukça zordu. Çünkü kullanıcı her bir linke tıkladığında iki parmak kullanarak sürekli ekrana yaklaşmak zorunda kalıyordur. Kullanıcılar mobil uyumlu sitelerde eski masaüstü görünüme göre daha fazla zaman harcamaktadır.

Siteniz mobil uyumlu olmak zorundadır.

Hızlı Açılan Web Sitesi

Hızlı açılan web siteleri kullanıcıların ekrandaki tıklamalarına en hızlı cevabı verebilmelidir. Bu kullanıcının daha hızlı sonuç görüntülemesine olanak sağlayıp sayfanızda geçirilen sürenin artmasına katkı sağlayacaktır.

Siteniz için detaylı hız testi yapabileceğiniz PageSpeed Insights sayfasına web sitenizin adresini yazıp “ANALİZ ET” butonunu tıklayınız. Mobil hızınızın en az 85 ve üzeri olması gerekirken, masaüstü cihazlar için hız oranınızın en az 95 ve üzeri olması gerekmektedir.

Analiz sonuçlarınız eğer daha düşük çıkıyorsa bize iletişim sayfamızdan ulaşın. Sorunu nasıl çözebileceğiniz konusunda sizlere destek olalım.

Sitenizde sayfa geçişleri oldukça hızlı olmak zorundadır.

SEO Uyumlu Web Sitesi

Bir web sitesinin can damarından biri olan SEO konusuna geldik. SEO, kelime anlamı olarak Search Engine Optimization (Arama motoru optimizasyonu) anlamına gelmektedir. Arama motorlarından en çok bilinen Google’ı ve SEO şartlarından bahsetmek istiyoruz. Kullanıcı odaklı, özgün ve faydalı içerikler hazırlamak önemli olmakla birlikte her bir kriter farklı etkilere sebep olup bazı kelimelerde daha fazla kişilere ulaşmamızı sağlamaktadır. Sayfa içi SEO, site dışı SEO ve teknik SEO olarak adlandırdığımız bölümlerde Ortalama 200’den fazla kural bütünü bulunmaktadır. Yalnız sitenizin de SEO kurallarına uygun olduğunu mutlaka teyit ettiriniz.

Siteniz SEO alt yapısına uyumlu olmalıdır.

Her şey tamamlandı ve son olarak kurumsal imajınıza uygun bir logo tasarlanması gerekti. Peki nasıl bir logo düşünüyorsunuz? İşinizi mi anlatsın yoksa hizmetinizi anlatan bir logonuz mu olması kullanıcılarınıza sizi daha iyi anlatır? Bunun cevabı aslında oldukça basittir. Sitenizde neye odaklanıyorsanız onu anlatan bir logo en doğrusu olacaktır. Basit ve etkili logolar farklı müşteri kitlesi getirirken, profesyonel yapılmış bir logo daha farklı bir izlenim oluşturacağı için farklı bütçe aralığına sahip müşterileri de sitenize çekmeyi başaracaktır.

Logo tasarımı
Web sitesi tasarımı için logo tasarımı ve kullanılan renk seçimleri oldukça önemlidir. Mutlaka firmanızın kişiliğine özgün renkler seçmeye çalışmalısınız.

Logoda mümkün olduğunca 2 veya 3’den fazla renk kullanılmamalıdır. Sitenin tasarımında ise bir baskın renk ve geçişlerde (Butonlar, tıklanabilir diğer nesneler veya başlık arkası vs.) ara renkler kullanılmalıdır. Renklerin anlamlarından kısaca bahsetmek gerekirse;

Size özel tasarlanmış, anlam ifade eden profesyonel bir logo sahibi olmak istiyorsanız bize ulaşabilirsiniz.

Sitenizde ve logonuzda mutlaka anlam ifade eden bir renk kullanmalısınız.

Web Sitesi Fiyatları Ne Kadar?

Web sitesi fiyatları isteklere ve altyapıya göre 1499 TL’den başlayıp daha üst fiyatlara çıkabilmektedir. Burada fiyat belirlenirken özel yazılım talepleri, geliştirme süreci, proje üzerinde çalışacak personel sayısı ve platforma göre fiyatlar değişmektedir.

Web sitesi fiyatlarımıza Paketler & Fiyatlar sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Web Sitesi Tasarımı İçin Gerekli Olan Bilgiler

Web tasarımı için hangi bilgiler gerekliyse bunları hazırlanış olmak yeni bir web sitesi için belirtilen hazırlama süreçlerini kısaltacaktır. Logonuzun olması, hizmet başlıklarınız, hizmetlerinize ait görseller, ürünleriniz, ürün açıklaması ve resimleriniz olması, belirli bir konum ve iletişim bilgilerinizin olması web sitesi tasarımı için gerekli olan belge ve bilgilerdir.

TIKLA ARA
WhatsApp