Profesyonel Web Tasarım Firması | Kurumsal Web Sitesi Fiyatları

Bir web sitesi kurmak fikri varsa, nasıl yapılır sizlere bunu açıklayacağız. İnternet dünyasının çığır açtığı bir döneme girdik. Artık her şey bize bir tık uzakta.

Peki, tam olarak neden bahsediyoruz?

Tabii ki kullanıcıların etkileşime geçtiği online dünyadan…

Bir e-ticaret siteniz ya da kurumsal bir web siteniz olabilir. Yerelde mağazanıza gelen müşterilerinizin haricinde daha fazla müşteriye de ulaşmayı düşündünüz mü?

Web sayfanız olmadan ürünlerinizi, kendinizi ve hizmetlerinizi verimli olarak anlatamaz marka itibarı oluşturamazsınız. Bu nedenle sadece web sitesi sahibi olmak yetmemektedir. Bazı kritik aşamalarda başarı elde etmeniz gerekmektedir. Çünkü bilinmeyen ve rakiplerinin arasından sıyrılamayan bir web sitesi asla sizi anlatamaz.

Web Sitesi Kurmak

Aşağıda belirttiğimiz maddeler başarının anahtarıdır. Lütfen tamamını okuyup uygulamaya çalışınız.

Özgün Bir Web Sitesi Kurmak

Kullanıcılar sitenizi ziyaret ettiğinde size ait gerçek bilgileri isterler. Daha rahat ve kullanışlı bir tasarım beklerler. Çünkü vakit onlar için artık çok değerlidir. Hız kavramı da oldukça önemlidir. Kullanıcılara istediklerini verebiliyor musunuz veya istediklerini kolayca bulabiliyor mu?

Mobil Web Sitesi

Siteniz eğer responsive (duyarlı) değilse, cihaz ekranları küçüldükçe sitenizin içeriğini okumak da zorlaşacaktır. Bu yüzden responsive (duyarlı) web tasarım yaptırarak farklı cihazların ekran ölçülerine göre otomatik genişlemesini sağlayabilirsiniz.

Mobil web sitesi, mobil cihazların ekran ölçülerine göre ölçü alır.
Mobil web sitesi, mobil cihazların ekran ölçülerine göre ölçü alır.

Web Sitesinde İçeriğin Önemi

Google aramalarında sitenizin yükselmesini sağlayan en önemli unsur sitenize girdiğiniz içeriklerdir.

İçeriklerinizi, yaptığınız işe hitap ettiğiniz kullanıcıya seslenme dili ile belirlemelisiniz. Bu samimi veya kurumsal yazı yazmak için belirlemeniz gerek konudur.

Samimi ve Bağ Kuran Dil

Butik pastane üzerinden örnek verelim. “Merhaba! Adım Oya. Birbirinden lezzetli butik pastalar yapıyorum. Pastalarımı denemek ister misin? ” diye devam eden, kullanıcılarına samimi bir dille yakın olması gereken bir sektörde çalışıyor. Bu yüzden örnekteki Oya karakteri için doğru yolda diyebiliriz.

Net ve Kurumsal Dil

Bir yapı şirketi sahibi olan Selim Bey firmasını tanıtırken “Şirketimiz; yurt içinde 9.000 lüks konut ve 1.000.000 m2 üstyapı projesini içeren bir portföye, yurtdışında ise Kazakistan, Rusya’da 950 milyon dolarlık iş hacmine ulaşmıştır.” şeklinde firmasını anlatabilir.

Burada önemli olan daha önceki müşterileriniz ile nasıl bir bağ kurduğunuz veya nasıl onlara etki edebileceğinizdir.

Hızlı ve İletişime Açık

Web siteniz hızlı tepki vermelidir. Bir kullanıcı olarak hangi site yavaşsa biz de beklemeden çıkıyoruz değil mi? Buradaki yavaşlık internet hızınızın düşük olması değil.

Normal bir internet ile sitenin içerisinde hızlı tepkime oldukça önemlidir. Bunun için resimlerinizi büyük boyutlarda eklemek yerine daha küçük boyutlarda web için düzenlenmiş (Photoshop/Save As/ Save for Web) hali ile yüklemelisiniz. Gerekli olmayan hiçbir görseli sitenizde bulundurmayın.

Web sitesi kurmak için görsele tıklayınız. Müşteri temsilcimiz ile bir görüşme başlatın.
Web sitesi kurmak için görsele tıklayınız. Müşteri temsilcimiz ile bir görüşme başlatın.

İletişim numaralarınızı kullanıcıların görebileceği bir alana eklemeyi unutmayın. Size ulaşmak zor olmasın. Yoksa potansiyel müşterileriniz sitenizden hemen çıkacaktır.

Google SEO Uyumlu Web Sitesi

Web sayfasını kurmak, arama motorlarına özel duyarlı tasarlanıp kodlanmadıkları sürece tek başına bir önem ifade etmez. Sitenize gelecek kullanıcılar eğer site isminizi bilmiyorsa %99 oranında arama motorları ile sitenize geleceklerdir.

Bu konu kendi içinde iki ayrı gruba ayrılır. Bunlar site içi ve site dışı diye kategorilendirilebilir.

Google en çok kullanılan arama motoru olduğu için onun üzerinden örnek vermeye devam edeceğiz.

Site İçi SEO

Web sitenizin her sayfasının bir anahtar kelimesi ve meta açıklaması olmalıdır. Hatta kategorilere ve resimlere de açıklayıcı bilgiler girmelisiniz. Resim ne ile ilgiliyse, kategori neyi ifade ediyorsa tam ve net bilgiler girmelisiniz. Bu konu hakkında tüm detaylı bilgiler için Google SEO Nedir? Nasıl Yapılır? blog yazımıza bakabilirsiniz.

Site Dışı SEO

Site dışında yer alan farklı kaynaklardan gerçekleştirilen anahtar kelime backlink, açık url bırakma, yorum yapma, sektörel makalelerle bilgi verme ve bununla belirtilen firma için tanıtım kampanyası içeren tüm çalışmaları kapsar. Kaliteli sitelerde bulundurulan site linkleri, açıklama yazıları veya videolar için yazılı ve görsel medyada yer alan tüm reklam çalışmalarına verilen addır.

Site dışı SEO, bir web sayfasının yükselmesi için oldukça önemlidir. Güvenilir ve Google indekslerinde başarılı şekilde listelenen yüksek ziyaretçi oranına sahip sitelerden besleme yapılmalıdır.

Güncel ve Analiz Edilebilir Bir Yapı

Web sayfanız her ne iş yapıyorsanız muhakkak güncel kalmalıdır. Bu yüzden kolay bir yönetime sahip olan panelli bir web sayfası kullanmalısınız.

Sitenize 2 ay ara ile ziyarete gelen bir ziyaretçiye herhnagi farklı bir bilgi veremiyorsa aradığı güncel bilgiyi farklı bir yerden temin etmeye çalışacaktır. Bu yüzden forum siteleri, teknoloji blogları ve gazete siteleri yoğun ziyaretçi alırlar. Çünkü kendi alanlarına göre güncel bilgileri paylaşırlar.

Google Analytics, sitenizin içerisindeki ziyaretçiler aktivitelerini kaydeder ve bunu rapor halinde sunar. Bu raporları okuyabilmek bilgi ve tecrübe ister.
Google Analytics, sitenizin içerisindeki ziyaretçiler aktivitelerini kaydeder ve bunu rapor halinde sunar. Bu raporları okuyabilmek bilgi ve tecrübe ister.

Muhakkak siteniz için Google Analytics takibi yapınız. Ziyaretçilerin tam olarak neler yaptığını analiz ederek bir rapor oluşturabilirsiniz. Bu sonradan yapacağınız geliştirmeler için size bilgi verecektir.

TIKLA ARA
WhatsApp