Profesyonel Web Tasarım Firması | Kurumsal Web Sitesi Fiyatları

Google SEO hakkında sizlere net, anlaşılır ve örneklendirilmiş bir makale hazırladık. Google SEO web siteniz için ayırdığınız reklam bütçelerinizi daha verimli kullanarak daha fazla kişiye organik sonuçlarda çıkmanızı sağlar. Google SEO için belirli bir miktar harcadığınızda daha verimli sonuçlar alabileceğinizi biliyor musunuz?

Bu yazımızda Google SEO nedir, SEO nasıl yapılır, SEO açılımı, SEO algoritmaları, ilk sırada çıkmanın diğer seçenekleri, SEO testi nasıl yapılır ve nasıl analiz edilir bunları anlatacağız.

Bahsedeceğimiz konular yaptığımız işin detaylarını ve edindiğimiz tecrübelerimizi yansıtacaktır. Bu yüzden sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz.

Google SEO ’nun açılımı nedir?

Google SEO kısaltmasının açılımını “Search Engine Optimization” şeklinde yapabiliriz. Yani “Arama Motoru Optimizasyonu” diye Türkçeye çevirebiliriz. Bu işlem için sitenizde birtakım teknik anlamda geliştirmeler yapılması önemlidir. Teknik SEO adı verilen bu yöntem ile site içi ve site dışı optimizasyonu kapsayan genel bir kaliteli içerik geliştirme çalışmadır.

Bu çalışmalar çoğu zaman rakiplerinizin analizi yapılarak; belirli bir tekniği, kurguyu ve yaratıcı çalışmalar bütününü dâhil ederek gerçekleşen bir oluşumdur.

Google-SEO
Sürekli reklam bütçesi ayırıp karşılığında hedeflenen hiçbir başarı veya kazanç elde edemeyen kuruluşlar için devamlılığın sağlanması adına yapılmasının uygun olduğunu söyleyebiliriz.

Bilindiği üzere arama motorları (Google, Yandex, Yahoo, Bing vs.) reklam ücretleri karşılığında normalde ilk sayfada çıkmayan sitenizi ilk sayfada istediğiniz kelime ile aratıldığında ön plana çıkarma karşılığı olarak bir kelime/tıklama bazlı ücret alır. Bu ödemeler reklam aktif olduğundan itibaren tanımlanan krediden düşmeye başlar. Yalnız bazı kelimelerin ücretleri pahalı olduğu için (ücret belirlemesi aratılan kelimelerin trafiğine göre belirlenir) daha fazla aratılmış kelimeler değerlidir. Örneğin “temizlik” kelimesi ile “bardak” kelimelerinin 30 günlük Google Trends aratılma raporu aşağıdadır.

google-trends-kelime-karsilastirmasi
Temizlik(Mavi) – Bardak(Kırmızı) kelimeleri karşılaştırması (20-03-2020 – 20-04-2020 arası)

SEO Algoritmaları

Google’ın uzmanları SEO algoritmalarını gelişen teknoloji ile belirli sürelerde ihtiyaca göre veya sistemi hızlandırmak için farklı algoritma modelleri ile güncellemektedir. Google SEO ‘ya uygun hali hazırda yaptığınız bir sitede değişen algoritmalara göre güncelleme işlemleri yapıldığında siteniz kaldığı yerden devam edebilir. Yalnız unutmamanız gereken bir nokta ise Teknik SEO’ dur.

Bir örnek ile açıklama yapalım

Örneğin Google SEO hizmeti aldığınız bir mobilya sitesinde, masa kelimesi ile aratma yaptığınızda belki siteniz ilk sayfada ve ilk sırada çıkabilir. Yalnız her zaman siteniz orada kalamayabilir. Çünkü sıralama algoritmaları, diğer sitelerin teknik SEO çalışmaları neticesi veya sitenin diğer sitelerden daha optimize yani Google AMP (Accelerated Mobile Pages – Hızlandırılmış Mobil Sayfalar ) ile yapılmış olması, resimlerin ve site kodlarının sıkıştırılmış olması, sitede geçirilen süreye kadar birçok alanda siteyi inceler.

Rakiplerinizin Teknik SEO yapısını inceleyelim ve farklı stratejiler ile öne geçelim.

Bir siteyi Google’da üst sıralara çıkartmak için sadece makale yazmak yetmez. Güncel, mobil, hızlı çalışan ve kullanıcılara hitap eden bir site olmalı.

Siteyi üst sıralara başka hangi yöntemle çıkartabilirim?

Google SEO ’ya alternatif olarak üst sıralarda çıkmak için Adwords hizmeti de kullanabilirsiniz. Ayırdığınız bir bütçe ile belirlediğiniz kelimede reklam alanlarında yer alabiliyorsunuz. Yalnız yüksek reklam bedelleri yâda aynı ürün veya hizmeti sunan başka firmaların da üst sıralarda çıkması rekabeti artırdığı için kelime tekliflerini artırmanız gerekebilir. Bu da reklam bütçenizin hızla tükenmesi anlamına gelir.

Beyaz bölümde, Google arama sonuçlarında Ads (Google Adwords) hizmeti almış siteleri listeler.

SEO testi/analizi nedir ve nasıl yapılır?

SEO Testi veya SEO analizi arama motorları tarafından kabul görmüş bir analiz hizmetidir. Bir internet sitesini; mevcut kod yapısı, site hızı, içerik standartlarının genel değerlendirmeye tabii tutulmasına SEO analizi yâda SEO testi denilir.

En çok bilinen arama motoru ise Google’dır. Bu yüzden burada anlatılan işlemler Google SEO açısından önem ifade etmektedir.

SEO analizi neleri kapsamaktadır?

Ücretsiz SEO analizi yapabileceğiniz başarılı siteler;

Detaylı bilgi için, yorum yapabilir veya bizimle irtibata geçebilirsiniz.

TIKLA ARA
WhatsApp