Profesyonel Web Tasarım Firması | Kurumsal Web Sitesi Fiyatları

SQL bugün hemen hemen her alanda kullanılan veri tabanı işlemleri için kullandığımız bir alt dildir. Bu SQL nedir diye sorabilirsiniz. Hemen açıklayalım. SQL ‘in açılımı Structered Query Language yani Türkçe ifade ile Yapılandırılmış Sorgu Dili ‘dir.

SQL gelişmiş veri tabanı sorgulama dilidir.
SQL gelişmiş veri tabanı sorgulama dilidir.

Verinin depolanıp daha sonradan ulaşılabilir olmasına imkan sağlayan yapıya veri tabanı deriz. Bu veriler bir defterde yazmış olsaydı kayıt defteri derdik. Ayrıca yüzlerce sayfa arasından bulmamız gereken bir kişiyi sayfaları çevirerek bulmaya çalışırdık. Bu bize zaman kaybettirirdi. Bu nedenle veri tabanları bilgisayarlar ile kayıt edilen verilere saniyeden daha kısa sürelerde ulaşma imkânı verir.

SQL Sistemi Nedir? Nasıl Çalışır?

Sorgular ile verileri belirttiğimiz kriterler dâhilinde listeler. Bir nevi sorgulama dili olan bu sistem ile veriler üzerinde işlem yapmak daha kolay bir hale gelmiştir. Çünkü SQL bir veri tabanı yönetim sistemidir. Bu yüzden sadece veri tabanı üzerinde çalışmaktadır.

SQL’i Kullanmanın Avantajları

SQL İle Neler Yapılır?

SQL‘in Kullanım Amacı ve Kullanım Alanları

SQL‘in kullanım amacı temel olarak verileri saklamak ve istenildiğinde talep edileni hızlıca sunmaktır. Aynı zamanda verilerin saklandığı veri tabanlarında verileri işlemek için kullanılmaktadır. Bir sorgu dili olduğu için veri tabanının olduğu hemen hemen her yerde karşımıza çıkmaktadır. Bu yüzden sorgulama yapabileceğiniz programları aşağıda bulabilirsiniz.

Oracle: Oracle veri tabanı verilerin tamamını güvenli bir biçimde tutarak on binlerce insana aktarabildiğimiz yapıdır. Dünya üzerindeki büyük projelerde kullanılmaktadır. Bu nedenle Oracle veri tabanı devasa kayıtları tutmak için devlet ve kurum kuruluşlarda kullanılır.

Microsoft Sql Server: Sunucu üzerinde çalışır. Ayrıca Microsoft tarafından geliştirilen olan bu sistem SQL sorguları kullanılarak işlemler yapmaktadır.

MySQL: Oracle markasına aittir. UNIX, OS/2 ve Windows platformları için ücretsiz olmakla birlikte ticari lisans kullanmak isteyenler için de ücretli bir lisans seçeneği de mevcuttur. Ayrıca Linux tabanlı sunucularda daha hızlı çalışmaktadır.

MSSQL: Microsoft tarafından geliştirilen ücretli bir sistem olarak karşımıza çıkar. Ayrıca Linux, Microsoft Server ve Windows sürümlerinde kullanılabilmektedir. Access: Microsoft tarafından geliştirilen bu sistem Office programları dâhilinde gelmektedir. Bu yüzden bu uygulamayı da ücretli olarak belirtebiliriz. MS Access veri tabanı basit laboratuvar uygulamalarından kullanılabilmektedir. Ayrıca 50.000 satır kayıt arasında stabil çalışmaktadır. Bu nedenle 50.000 ve üzeri kayıtlarda veri tabanı yavaşlayabilmektedir.

Son olarak bir web sitesi projeniz varsa biz bunu PHP tabanlı MySQL veritabanı ile geliştiriyoruz. Bize ulaşın sayfamızdan talepte bulunabilirsiniz.

TIKLA ARA
WhatsApp