Profesyonel Web Tasarım Firması | Kurumsal Web Sitesi Fiyatları

Logo yapımızdan kullanılan tasarım programlarını incelerken bazı detaylardan bahsetmek istiyoruz.

Logonuzu yaparken veya yaptırırken;

Bir web tasarım ajansında muhakkak grafik tasarım programları mevcuttur. Her firma tercihine göre farklı programlar kullanabilmektedir. Logonuzu tasarlayan tasarım uzmanları farklı formatlarda dosyaları kaydedebilmelidir. Baskı formatında çalışan bir grafik tasarım uzmanı dosyalarınızı .svg uzantılı verecektir.

Şimdi merak ettiğiniz noktaya geliyoruz. Bu yazımızda bizler logo tasarım süreçlerinde hangi programları kullandığımızı madde madde sizin için hazırladık.

Logo Tasarımı İçin Kullanılan Programlar

Logolar basit ve net oldukça etkisi de o kadar yoğun olmaktadır. Logo işinizi yansıtan bir harf veya harfe verilmiş bir eğim de olabilir. Yaratıcı ve farklı vektörel logo çalışmaları bir tasarımcının özgün ruhuna eşdeğerdir. Mutlaka tasarımcıya işinizi iyice anlatmalısınız. Logoyu kendim yapmak istiyorum diyorsanız kullanacağınız vektörel programlar;

1. Adobe lllustrator

Logo tasarımı için biçilmiş kaftan diyebileceğimiz gelişmiş bir program...
Logo tasarımı için biçilmiş kaftan diyebileceğimiz gelişmiş bir program…

Birçok tasarımcının logo çalışmalarında kullandığı harika bir araçtır. Logonuzu buradan oluşturmak için çizim araçlarına alışmanız gerekmektedir.

Adobe Illustrator ile çizgilerden tasarımlar üretmek oldukça basittir. Web tasarım ajansları veya web tarzı grafikler için yoğun olarak kullanılmaktadır.

Avantajı: Illustrator, kullanımı kolay ve sezgisel olan gelişmiş bir vektör programıdır. Illustrator, basit tek renkli tasarımlar oluşturmaktan daha karmaşık 3D tarzı logolara kadar her ikisini de eşit kolaylıkla işler. Programın renk yönetimi yetenekleri de harika.

Dezavantajı: Taranmış bir materyal, tarama ve dijitalleştirme sürecinde orijinal tasarımın bazı özelliklerini kaybedebilir. Ancak bu daha parlak bir logo tasarımına neden olabilir, bu nedenle bir dezavantaj yada bir avantaj olarak değerlendirilebilir.

2. CorelDRAW Graphics Suite

Gelişmiş arayüz ve kolay kullanım ile logo yapılabilir bir uygulama...
Gelişmiş arayüz ve kolay kullanım ile logo yapılabilir bir uygulama…

CorelDRAW, Illustrator’ un rakibidir. Kullanımı kolay ve rakibine göre ekonomiktir. Matbaa sektöründe yoğun kullanılmaktadır.

Avantajı: Bütçe dostudur. Birçok tasarımda herhangi bir sorun yaşamadan yüksek çözünürlükte çalışabilirsiniz.

Dezavantajı: Büyük bir kitle (Illustrator kullanıcıları yoğun olarak) CorelDRAW’ ın hala istenilen gelişmiş özelliklere sahip olmadığı görüşündedir.

Unutmayın ki vektörel çalışmalar PNG ve JPG formatlar gibi bozulma yapmaz kalite düşmesi yaşamaz. Mobil web sayfalarında veya mobil uygulamalarda kullanılan logolar vektörel olursa çizgileri daha net ve siz yaklaştıkça netliğini korumaya devam eder. Baskı makinelerinde daha başarılı ve net tasarımlar oluşturulmasını sağlar.

Dip Not: Photoshop bir görsel işleme programıdır. Bu programda yapılacak hiçbir logo kaliteli baskı çıktısı verememektedir. Mutlaka vektörel olarak kayıt yapabileceğiniz programları kullanmanızı tavsiye ederiz.

TIKLA ARA
WhatsApp