Profesyonel Web Tasarım Firması | Kurumsal Web Sitesi Fiyatları

404 hata sayfası her internet kullanıcısının elbet hayatı boyunca bir kez bile olsa karşılaştığı bir sayfadır.

404 Hatası Nedir?

Kullanıcının siteden talepte bulunduğu dosya veya bağlantının sunucu tarafında bulunmamasında ortaya çıkan hataya verilen koddur.

404 Hata sayfası neden oluşur ve çözüm yöntemlerini hep beraber görelim.
404 Hata sayfası neden oluşur ve çözüm yöntemlerini hep beraber görelim.

Bu hata arama motorları tarafından oldukça önemli görülen bir hatadır. Çünkü bir web sayfasının kullanıcı arayüzü (User Interface) ve kullanıcı deneyimini (User Experience) etkileyen en önemli konudur.

Bir web sitesinde 404 hatası ile karşılaşan kullanıcı direkt olarak siteden çıkmayı göze almaktadır. Arama motorları kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamayan siteleri cezalandırmaktadır. Sitenizde 404 hatası mevcut ise mutlaka önce dosyanızın sistemde olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Sorununuz hala çözülmediyse sunucu firmanız ile görüşebilirsiniz.

404 Hata Sayfası Çözüm Yöntemleri

404 Hatası Nasıl Çözülür?

404 Hatasını çözmek için mutlaka önce dosyanızın sistemde olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Sorununuz hala çözülmediyse sunucu firmanız ile görüşebilirsiniz. Özel 404 sayfaları oluşturma konusunda destek olmak için hazırlanmış makaleye göz atabilirsiniz.

404 Hata Sayfası Sebepleri Nelerdir?

Hatalı linkler, hatalı dosya isimleri, sunucudan kaldırılmış bir dosyaya mevcut linkten ulaşmaya çalışmak ve sınırlı sayfa erişimleri sorunlarından kaynaklanıyor. Bu sorunlar sitelerin performansını etkilemekle birlikte ziyaretçi kaybına uğruyor doğal olarak. Bu durum karşısında Google, kullanıcılara iyi bir deneyim sunamadığımız için sayfamızı arama sonuçlarında geriye doğru indirmeye başlıyor. 404 hatalarının çözümünde bize ulaşabilirsiniz.

404 Hata Kodunun Sitemize Zararları (5 Madde)

  1. Kullanıcı aradığı sayfaya erişemeyecek ve güncel ve güvenli olmayan bir siteyi ziyaret ettiği düşüncesine kapılacak. Tekrardan ziyaret gerçekleştirmeyebilir.
  2. Sitenin arama motorları tarafından değer puanı düşürülür.
  3. Kullanıcı veya müşteri kaybı yaşatır.
  4. Sitenizin ziyaretinin kısa sürmesi ile HÇO (Hemen Çıkma Oranı) yüzdesel olarak yükselir. Hemen çıkma oranı hakkında daha fazla bilgiyi Analytics Yardım sayfasından bulabilirsiniz.
  5. Arama motorlarında sıralama kaybı yaşamanıza sebep olur.

Eğer bir 404 hata sayfası ile karşılaşıyorsanız ve siteniz Search Console üzerinde kayıtlı ise mutlaka buradan hatalı linkleri ve çözümlerini yukarıda belirttiğimiz gibi uygulamalısınız. Aksi halde bir üst paragrafta madde madde belirttiğimiz 404 hatalarının sonuçlarına katlanırsınız. Ki bunu hiç bir zaman istemeyiz!

Eğer hata sayfası için bazı özel tasarımlar istiyorsanız ücretsiz kullanabileceğiniz görselleri buradaki linkten indirebilirsiniz. Bu da size bir hediyemiz olsun 🙂

TIKLA ARA
WhatsApp