Profesyonel Web Tasarım Firması | Kurumsal Web Sitesi Fiyatları

Web tasarım herkesin adını duyduğu fakat herkesin nasıl yapıldığını tam olarak bilmediği bir bilişim meslek alanıdır. Çünkü bu alanın uzmanları vardır.

Sadece görsel tasarım yapılan grafik işleme programları ile yapılan çalışmalar yeterli değildir.

Web tasarım konusunu ele alırken muhakkak olması gerekenler, yapılmasında faydalı olacak şeyler ve kullanıcı için olmazsa olmazlardan bahsetmek istiyoruz.

Hazırsak Web Tasarım Konusuna Başlayalım

Web Tasarım

Web siteleri günümüzde farklı yazılım teknolojileri ve yazılım dillerine göre hazırlanmaktadır.

Bir web sayfasında olmazsa olmazla konusunu merak ettiğinizi biliyoruz. Fakat öncesinde bilmeniz gereken daha önemli bilgiler var. Bu bilgileri de sizlere hemen aktarmaya başlayalım.

Web tasarıma başlamadan önce belirli düzen ve şema grafiği oluşturularak çalışmaya başlanır. Evet, aşağıda bunları madde madde belirtiyoruz. Kaliteli, düzenli ve sakin çalışmanın ipuçlarını hemen paylaşalım.

Mutlaka tasarıma geçmeden önce aklınızdaki nesneleri programa işlemeden önce muhakkak bir boş kâğıt ya da Paint benzeri programlarla ön çizim çalışması yapmanızı Avmek olarak tavsiye ederiz.

Web Tasarım

Yerleşim

Web tasarımı için kullandığınız materyaller (fotoğraf, çizim veya metinler) belirli bir ahenkte ve düzlemde olmalıdır. Kullandığınız renkler sizin logonuzda veya kullandığınız ana renkte olmalıdır. O rengin yaptığınız iş ile uyumlu olması ve kullanıcıdaki izlenimini bilmelisiniz anlamına gelmektedir.

Bunun en temel sebebi web sitenize ziyarete gelen kullanıcıların tasarımdaki tutarlılığı, uyumu ve ilgisini belirlemesidir. Yapılan web sayfası; ilgi gören ve sitede uzun süre kalan kullanıcıları sıkılmadan aradığı bilgiye ulaştırmalıdır.

Genel e-ticaret web sitelerinde turuncu renk kullanılması buna örnek verilebilir. Web sayfasında kullanacağınız turuncu renk sıcaklık ve güven anlamına gelmekle birlikte bireysel anlamda kişide teşvik edici özelliğe sahiptir. Bu renk uyumlarını ayrı bir konu olarak anlatacağız.

Web tasarımınız mobil uyumlu mu?

Grafik illüstrasyon çizimler

Web sitenizde logo, fotoğraf, clipart veya simgeler kullanabilirsiniz. Yalnız her istediğimizi olduğu gibi atıp kullanamayız. Bu içerikler vereceğiniz mesajı asla bastırmamalıdır. Kullanıcı dikkatini kaybettiğinde elindeki telefon ile web sitenizden çıkması sadece bir < Geri tuşuna bakar. Bu yüzden kullandığınız görsellerin site içerisinde belirli ekran boyutlarına göre resize (yeniden boyutlanmış) edilmesi gerekmektedir.

Avmek olarak hazırladığımız web sayfaları mobil tasarımlarda bile resimleri ölçeklendirip normalde tek resmin olduğu alana arka planda tarayıcıdan aldığı veriye göre ilk resmin ölçüleri değiştirilmiş şekilde boyutları düşürülerek kullanıcıya hızlı şekilde sunan bir yapıda çalışır.

Bir resim 1366px x 768px ölçülerinde olan bir Notebook ekranına gelen resmin boyutunun 600 Kilobayt olduğunu varsaydığımızda sayfa açılırken kod dizinlerinin, CSS ve Java kodlarının gelmesinin yanında tarayıcının okuyup HTML diline çevirme esnasında bir de görsel yüklemeye çalışması oldukça zorlayıcı olabilmektedir. Bu yüzden bu resmi 34 Kilobayt veya 55 Kilobayt oranlarında da göstermek mümkündür.

Kullanılan Yazı Fontları

Web sitenizde okunabilirliği yüksek Türkçe karakter ve rakam destekleyen fontlar kullanabilirsiniz. Çoğu web tarayıcılar bilinen ve güvenli yazı fontlarını kullanıcılarına okunması kolay şekilde sağlar. Bazı tarayıcılarda aynı fontlar farklı okunabilirlik sağlayabilmektedir.

Web Tasarım ve Mobil Araçlar

İçerik

Web siteniz kullanılan yazıların ve görsellerin sitenin doğrudan vereceği mesajı destekler nitelikte olmalıdır. Kullanıcıları yormayan günümüzde mobil destekli tasarım olarak adlandırılan yapılarda karmaşaya mahal vermeden belirli bir akışta içerik gösterimi yapılmalıdır. Bunu önemle belirtmek isteriz ki sayfa başlığında yer alan kelime kesinlikle yazı veya makale içerinden bulunmak zorundadır.

Hemen Bir Örnek Yapalım

Örneğin; “Avmek Web Tasarım – Web Tasarım Hizmeti” yazan bir sayfa başlığında siz hiçbir şekilde bu Web Tasarım Hizmeti kelimelerini kullanmayıp, farklı bir konuda anlatım yaptığınızı varsayalım.

Web sayfanızda içerik yoksa Google içeriklerinizi kontrol etmek için tarama botlarını gönderdiğinde olumsuz puan aldığını ve sayfanızın zamanla geriye düşebileceği de göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir durumdur.

Bu yüzden içerik önemlidir ve belirli şartlarda yazıldığında ancak web sitenize katkı sağlayıp yükselmesine etki edebilecektir.

Bu konu hakkında bilgi almak istiyorum.

WhatsApp’tan mesaj gönder.

TIKLA ARA
WhatsApp