Profesyonel Web Tasarım Firması | Kurumsal Web Sitesi Fiyatları

Web sayfası ile milyonlarca kişinin bir tık uzağında olmak istiyorsunuz ve ne yapacağınızdan emin değilseniz merak etmeyin biz sizler için araştırdık ve bu yazıda sizleri bilgilendireceğiz.

Profesyonel Web Sayfası mı Yaptırmak İstiyorsunuz ?

Milyonlarca kişinin ulaşabileceği sizi tek tuşla aramasını istediğiniz bir profesyonel web sitemi istiyorsunuz. Bu konu hakkında aşağıda yazdığımız 10 altın kural ile profesyonel web sitesi hakkında artık bilgi sahibi olabilirsiniz.

1). Web Sayfanızın Domain İsmi

Web sitelerinde bizler gibi isimleri vardır bu isimlerin geneline domain denir. Web sitesi yaptırırken en önemli kurallardan biri domain isminiz olabilir.

Akılda kalıcı sektörünüze hitap eden isimler profesyonel bir web sitesi için kesinlikle şarttır. Domain isminizde dikkat etmeniz gereken kısa ve popüler uzantıda olmasıdır. Kısa isimler akılda kalıcılığı ile kullanıcıların sizlere daha kolay ulaşmasını sağlar.

Web sitenizi yaptırırken .com, .net veya markanız size ait ise bir şirket kurarak .com.tr uzantısı ile sitenizi kullanabilirsiniz. Bu uzantılar hem kullanıcılar hem de Google tarafından popüler uzantılardır ve sitenizin sağlığı için dikkat edilmelidir.

AVMEK tarafından yapılan sitelerde Domain ve Hosting ilk yıl hediye edilmektedir.
Domain ve Hosting AVMEK ile ilk yıl hediye.

Domain hakkında daha detaylı bilgi için Domain Nedir? Nasıl Alınır? yazımızı okuyabilirsiniz.

2) Web Sayfası İçin Hizmet Aldığınız Firma

Web tasarım sektöründe dikkat etmeniz gereken diğer altın kural web sitesi yapan firma veya şahıslardır. Günümüz teknolojisi ve yazılım alanının gelişmesi ile beraber çeşitli yazılım firmaları ve kişiler bu alanda görev almıştır.

Bir web sitesi yaptırmadan önce web sitesi hizmeti alacağınız firmayı araştırmak gerekmektedir. Bu araştırma web sitesi firmasının referansları, kaç yıldır bu işle uğraştığı ve vermiş olduğu hizmetler ile ilgili detaylar olabilir.

Web alanında kullanıcıların en büyük şikayeti web sitesi yapıldıktan sonra teknik destek konusudur. Web sitenizi tasarlayan firmaların çoğu işlem sonunda sitenin kalan bakiyesini alarak sizlere hizmet vermeyi keserler.

Belli bir bütçe ile yaptırdığınız web siteleri destek alamadığınız taktirde çöp olabilir diyebiliriz herhangi bir güncelleme veya her hangi bir sıkıntıda müşteri temsilcisine ulaşamıyorsanız ve yardım alamıyorsanız ne yazık ki emeklerinizin boşa gittiğini söylemek zorundayız.

Web siteleri milyonlarca kodun düzenli şekilde yazılması ile ortaya çıkar ve her zaman güncel olması gerekir. Zamanla gelen güncellemeler veya kullanıcılarınızın isteklerini yerine getirmek için web sitesi hizmeti aldığınız firmadan sürekli destek alabiliyor olmanıza dikkat etmelisiniz.

3) Web Sayfası Tasarımı

Web sayfaları tasarlanırken size ait olan logo, hizmetleriniz, referanslarınız, görselleriniz gibi içerikler ile doldurularak bir tasarım oluşmaktadır.

Tasarım oluştururken her zaman sadelik göz önünde olmaktadır. Kullanıcılarınız siteye ilk girişte göz yormayan kısa ve öz yazılar ile karşılaşması gerekir yaptığınız tüm hizmetleri anasayfada göstermek yerine hizmetlerimiz menüsü altında göstermeniz sitenizin kullanıcıları için çok önemlidir.

4) Responsive (Mobil Uyumlu) Web Siteleri

Günün kaç saatini telefon ile geçirdiğinizi biliyor musunuz ?

Ortalama bir insan günde 7 saat telefon üzerinden işlem yapmaktadır. Bu süre bu kadar uzunken sitelerinizinde mobil uyumlu olması mobil kullanıcılarınız için oldukça önemlidir.

Responsive (Mobil uyumlu) siteler özel olarak tablet, telefon ve bilgisayar için ayrı ayrı kodlanmaktadır. Kullanıcılarınız web sitenize girdiğinde cihaz boyutuna göre şekil alan web siteniz kullanıcılarınızın daha rahat işlem yapmasına imkan sağlar.

Web sayfası yaptırırken mobil uyumlu olması kullanıcılarınızın daha sitenizde daha rahat gezmesini sağlar
AVMEK tarafından tasarlanan tüm siteler mobil uyumlu ve güncel sitelerdir.

Mobil uyumlu olmayan web siteler Google tarafından olumsuz değerlendirilip Google sıralamasında alt sıralarda yer alabilir.

Responsive (Mobil uyumlu) siteler hakkında daha detaylı bilgi için Responsive Tasarım (Mobil uyumlu) Nedir? yazımızı okuyabilirsiniz.

5) Web Site Yönetim Paneli

Firmamız tarafından hazırlanan tüm web siteleri için yayın hayatın boyunca ücretsiz teknik destek alabilirsiniz

Yönetim paneli sitemizin en önemli alanlarından biridir. Web sitemizi sürekli güncel tutmak için yönetim panellerine ihtiyaç duyarız.

Hangi sektör olursa olsun zamanla sitemize yeni içerik, resim veya video gibi eklemeler yapmak sitemizi güncel tutarak Google tarafından üst sıralara çıkmada etkili bir yöntemdir.

AVMEK tarafından yapılan tüm sitelerde yayın hayatı boyunca ücretsiz teknik destek verilmektedir.

Her yazılım firması kendi yönetim panellerini kullanır ve bu sebeple birbirlerinden farklıdır ilk aşamada yönetim paneli kullanımı sizi biraz zorlayabilir ve bu konuda hizmet aldığınız firmadan destek alabiliyor olmanız gerekmektedir.

6) Seo Altyapı ve Seo İçerik

Seo denince aklımıza ilk gelen web sitenizin üst sıralarda yer alması diyebiliriz. Seo alt yapısı bulunan siteler Google tarafından ilgi görülen sitelerdir. Yapısı gereği kodlanırken Google güncellemelerine ve kurallarına göre yazılarak sitenizin üst sıralarda çıkması için yapmanız gereken işlemleri destekler.

Seo alt yapısı olmayan siteler Google tarafından daha geç tanınır ve daha zor üst sıralara çıkabilir. Seo alt yapısı bulunan siteleri seo içerik ile destekleyerek kısa sürede sitenizi bulunduğunuz sektördeki rakiplerinizin önüne geçirebilirsiniz.

Firmamız tarafından tasarlanan web siteleri %100 seo alt yapılı olarak hazırlanmaktadır.
Seo altyapılı siteler Google daha hızlı üst sıralara çıkar.

Seo hakkında daha detaylı bilgi için Google SEO Nedir? Nasıl Yapılır? yazımızı okuyabilirsiniz.

7) Web Sitenizin Hızı

Web sitelerinin hızı kullanıcılar için çok önemlidir yavaş açılan siteler müşteri kaybına sebep olur

Web sitelerinde en çok karşılaştığımız sorunlardan bir tanesi yavaş açılmasıdır. Kullanıcılar bir web sitesine giriş yaptığında web sitesinin açılma hızı 2 saniyeden fazla sürüyorsa kullanıcılar sizi kara listeye ekleyerek sitenizi görmeden çıkış yaparlar.

Sitenizin yavaşlamasına sebep olan şeyler sitenin tasarımı, kod yapısı, içerisindeki büyük görseller ve eklentiler olabilir.

Eğer web sitenizin hızını merak ediyorsanız Google PageSpeed Insights linkinden sitenizin hızını ölçebilirsiniz.

8) Web Sitenizin Renk Düzeni

Web site tasarımı yapılırken yüzlerce renk denemesi yapılır ve tasarıma en çok yakışan renk daha sık kullanılır.

Eğer logonuz mavi renk ise sitenizde mavi tonda bir renk olmak zorundadır. Web sitelerinde çeşitli renkler kullanmak kullanıcılarınızın gözünü yorabilir ve sitenizde olumsuz etki yaratabilir.

Web sitelerinde genellikle soft renkler kullanılarak renk yerine içeriği ön plana çıkartmak gerekir ve bu sayede kullanıcılarınızın web sitenizle değil web sitenizde vermiş olduğunuz hizmet ile ilgilenebilir.

Kısaca renklerin gücüne bizde inanıyoruz 🙂

9) Yardımcı Butonlar

Web sitelerimizde Whatsapp vb. yardımcı butonlar kullanmak kullanıcıların sizlere tek tuş ile ulaşmasını sağlar.

Kullanıcılar web sitelerinde genellikle Whatsapp veya telefon butonlarına basarak sizlere ulaşmaya çalışmaktadır. Her zaman göz önünde olan bu butonlar web siteleri kullanıcıları tarafından sevilmektedir.

10) Web Sayfası Güvenliği

Güvenlik web sitelerinde son ve en önemli kurallardan biri olabilir. Günümüzde genellikle rakip firmaların veya bazı kullanıcıların web sitenizi hackleme, bozma veya yavaşlatma gibi işlemler ile canınızı sıkabilir.

Siteleriniz başka birinin eline geçtiğinde siteniz zarar görebilir ve tüm bilgileriniz silinebilir. Bu olayların yaşanmaması için yönetim panelinizi kimseyle paylaşmamaya, internette bulunan hazır siteleri kullanmamaya ve işinde iyi olan bir firma seçmenize dikkat etmeniz gerekmektedir.

Sizde profesyonel web sitesi yaptırmak istiyorsanız bize ulaşın sayfasında bizimle iletişime geçebilirsiniz. .

TIKLA ARA
WhatsApp