Profesyonel Web Tasarım Firması | Kurumsal Web Sitesi Fiyatları

Video düzenleme konusu çok öncelerden bile hayatımızda olan bir durumdu. Bir videodan istediğimiz bir yeri kırpmak ya da sadece belirli saniyelerini almak veya videonun bir bölümünde efektli geçiş kullanmak isteyebiliyoruz. Bunlar videolarımıza değişik bir hava katabiliyor. Aralara ses eklemek, farklı videolar eklemek ya da müzik eklemek gibi örneklerle bunu çoğaltabiliriz.

Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla artık video düzenleme konusu tozlu raflardan inmiştir. Önemini daha da hissettiren bu alanda, kullanıcılar çarpıcı yeniliklerle düzenledikleri videolardan artık para kazanmaya başladılar. Peki, bu kullanıcılar nasıl ve hangi video düzenleme programlarını kullanıyorlar?

Fakat video düzenleme programlarını lisanslı olarak kullanmak istediğinizde, özellikle dolar kurunun etkisiyle yüksek fiyatlarla karşılaşmanız mümkün. Eğer video düzenlemeye yeni bir giriş yapacaksanız sizin için seçtiğimiz ücretli programları satın almadan önce deneme sürümlerini kullanabilir ya da ücretsiz programlara şans verebilirsiniz. Sizin için seçtiğimiz en güncel ve en iyi video düzenleme programları bu haberimizde bulabilirsiniz.

Ücretli Video Düzenleme Programları

Adobe Premiere Pro CC

Adobe Premiere Pro CC – örnek video: 

Özellike bir Windows kullanıcısı iseniz, Adobe Premiere Pro şu an için sektörde bulabileceğiniz en iyi video düzenleme programlarından birisi. Son derece popüler olmasının arkasında yatan sebep ise sahip olduğu kullanıcı dostu arayüzü ve birçok video formatını desteklemesi. Daha çok profesyonellere hitap eden bu program ile kullanıcılar video düzenlerken lazım olabilecek bütün araçları ellerinin altında bulabilirler. Programa tamamen hakim olduktan sonra yapabilecekleriniz tamamen hayal gücünüz ile sınırlı.

PowerDirector Ultra

PowerDirector Ultra – örnek video

PowerDirector, projelerinize Hollywood bütçesi ayırmadan son derece profesyonel işler çıkabileceğiniz bir video düzenleme programı olarak karşımıza çıkmakta. Ücret olarak beklenin altında satışa sunulan bu program video düzenleyeme yeni başladıysanız sizin için biraz karmaşık olabilir. Fakat internet üzerinde bulunan dersler size bu konuda yardımcı olacaktır.

Corel VideoStudio Ultimate

Kullanıcı dostu arayüzü ile Corel VideoStudio kullanıcılara son derece hızlı bir şekilde video düzenleme dünyasına giriş yapmalarını sağlamakta. 4k ve 360 derece VR desteği olan program bu işi profesyonel olarak yapan kullanıcılar için biraz fazla basit kaçabilir. 

Corel VideoStudio Ultimate  – örnek video: 

Vegas Pro 17

Video düzenleme programları arasında yine en çok kullanılan program olma imkanı sağlar.  Mac platformunda performanslı ve hızlı render yapabilmektedir.
Düzenleme programları arasında yine en çok kullanılan program olma imkanı sağlar. Mac platformunda performanslı ve hızlı render yapabilmektedir.

Vegas Pro 17 – örnek video: 

Daha öncesinde Sony Vegas Pro olarak bildiğimiz uygulama artık Vegas Pro adıyla satışta. Vegas Pro’nun belki de en önemli özelliği sahip olduğu son derece başarılı optimizasyon sayesinde çok güçlü bir bilgisayara sahip olmasınız da programdan yararlanabilmeniz.

Final Cut Pro

Video düzenleme programları arasında tek seferlik 2000 TL olması sizi korkutmasın. Performanslı ve hızlı render yapabilmektedir.
Düzenleme programları arasında tek seferlik 2000 TL olması sizi korkutmasın. Performanslı ve hızlı render yapabilmektedir.

Final Cut Pro örnek – video

Final Cut Pro için Apple bilgisayarlarının performans canavarı olduğu söylesek sanırım yanlış olmaz. Apple’in geliştirmesini kendisinin üstendiği bu program kullanıcılara özellikle iyi optimize edilmiş ve bu yüzden de düşük özelliklerde çalışabilme imkanı sunmakta. Fakat programının Windows sürümü bulunmamakta.

Ücretsiz video düzenleme programları: 

Blender

Ücretsiz olması dikkat çekicidir.
Ücretsiz olması dikkat çekicidir.

Blender – örnek video: 

Blender açık kaynaklı ve tamamen ücretsizbir video düzenleme programıdır. Aslında 3D animasyonlar için geliştirilen ama aynı zamanda son derece yeterli video düzenleme araçları ile gelen bir programdır. İçindeki düzenleyici sayesinde kesme, yapıştırma gibi basit işlemlerin yanında isterseniz maskeleme gibi daha karmaşık işlerinizi de halledebilirsiniz.

Openshot

Ücretsiz olması dikkat çekicidir.
Ücretsiz olması dikkat çekicidir.

OpenShot – örnek video: 

OpenShot son derece kapsamlı ve tamamen ücretsiz bir video düzenleme programıdır. Masaüstünden dosyaları sürükleyip program içine bırakma imkanı veren bu video düzenleyicisi aynı zamanda sonsuz derece katman ve ses izi eklemenize izin vermekte.

VSDC Free Video Editor

Video düzenleme programları arasında ücretsiz olması dikkat çekicidir.
Ücretsiz olması dikkat çekicidir.

VSDC Free Video Editor – örnek video: 

VSDC tam donanımlı bir video düzenleme programıdır. Barındırdığı birçok özellik, daha önce video düzenleme tecrübesi olmayan kullanıcılar için ilk başta biraz karışık gözükse de, sahip olduğu kullanıcı dostu arayüzü ile çok çabuk alışılabilen bir programdır.

HitFilm Express

Video düzenleme programları arasında ücretsiz olması dikkat çekicidir.
Ücretsiz olması dikkat çekicidir.

HitFilm Express – örnek video: 

Ücretsiz ve daha profesyonel bir video düzenleme aracı arıyorsanız, HitFilm Express bu arayışınızı son buldurabilir. Basit bir video düzeneleme programının bütün özelliklerine sahip bu program aynı zamanda 180’den fazla özel efekt içermekte. HitFilm Express için hazırlanan dersleri izleyerek siz de Star Wars ya da Iron Man gibi Hollywood filmlerindeki efektleri deneme şansı bulabilirsiniz.

DaVinci Resolve

Video düzenleme programları arasında ücretsiz olması dikkat çekicidir.
Video düzenleme programları arasında ücretsiz olması dikkat çekicidir.

DaVinci Resolve – örnek video:

Renk ayarı konusunda ilk akla gelen programlardan bir tanesi de DaVinci Resolve. Birçok profesyonel araca sahip olan program, aynı zamanda son derece kolay bir kullanıcı arayüzüne sahip. Eğer sadece kesme ve yapıştırma yapma amacıyla bir program arıyorsanız, Da Vinci Resovle sizin için gereğinden fazla detaylı bir program olabilir.

Sizin için derlediğimiz bu programlardan en uygununu seçip siz de videolarınızı düzenleyebilir ya da kendinizi bu konuda geliştirebilirsiniz.

Kaynak: https://www.webtekno.com/en-iyi-video-duzenleme-programlari-h78709.html

TIKLA ARA
WhatsApp