Profesyonel Web Tasarım Firması | Kurumsal Web Sitesi Fiyatları

Site içi SEO analizi, yapacağınız SEO çalışmasının en önemli başlangıcıdır. Web sayfaların içerik kısmı belirli bir standarda göre yazılmalıdır. Bu standartlar SEO kritelerlerine uygun olmak zorundadır. Aksi halde siteniz yazdığınız içeriğin anahtar kelimesinde arama sonuçlarına dahil olmayacaktır.

Bu yüzden siteleri sayfa içi SEO analizi olarak tanımlıyoruz. Şimdi adım adım sayfa içi SEO analizi nasıl yapılır, nelere dikkat edilmelidir, püf noktalarını ve size yardımcı olabilecek analiz araçlarından bahsedeceğiz.

Site İçi SEO Analizi Kriterleri

Anahtar Kelime Yoğunluğu

Sitenizde kullandığınız anahtar kelime yoğunluğuna dikkat etmelisiniz. Çok fazla anahtar kelime kullanmak ziyaretçinizin okurken sıkılmasına sebep olur. Sitenizi terk eder. Olabildiğince büyük (h1) başlıklarda anahtar kelimelerinizi geçirebilirsiniz.

Site İçi SEO Analizi ‘nde Meta Açıklamaların Önemi

Sitenizi tanımlamak için yazdığınız meta açıklamaları 150 karakteri geçmeyecek şekilde yazılmalıdır. Bunu tam olarak kavrayabilmeniz için kısa bir örneği aşağıya bırakıyorum.

Site Başlığı (Meta Title): Masaüstü arama sonuçlarında maksimum 57 karakter (boşluk dahil), mobil cihazlardan yapılan arama sonuçlarında ise maksimum 65 karakter ile sınırlandırılmıştır.

Masaüstü cihazlarda title ve description karakterlerinin kapladıkları alan. (±5 farklılıklar olabilir.) Arama sonuçlarında yükselmek için bilgilerinizi eksiksiz ve limitlere uygun doldurmalısınız.

Site Açıklaması (Meta Description): Site açıklaması (meta description) alanı masaüstü arama sonuçlarında maksimum 155 karakter, mobil cihazlarda yapılan arama sonuçlarında ise maksimum 120 karakter ile sınırlandırılmıştır.

Mobil cihazlarda title ve description karakterlerinin kapladıkları alan. (±5 farklılıklar olabilir.)
Mobil cihazlarda title ve description karakterlerinin kapladıkları alan. (±5 farklılıklar olabilir.) Arama sonuçlarında yükselmek için bilgilerinizi eksiksiz ve limitlere uygun doldurmalısınız.

Yazdığınız site açıklaması (meta description) alanın masaüstü ve mobil cihazlarda tam olarak görünmesi için 125 karakter ölçüsünü baz alarak kullanıcılara daha düzenli bir deneyim sunabilirsiniz.

Bu örneğimizi detaylı olarak “En İyi Ücretsiz 15 SEO Analizi Siteleri GÜNCEL” başlıklı makalemiz içinde bulabilirsiniz.

Sitenizde Başlık Türü Tutarlılığı

Sitenizde mutlaka tek sayfa için sadece bir(1) tane H1 başlık türü kullanmalısınız. Sayfanız için en önemli başlık H1 olarak seçilmelidir. Örneğin, Araba kelimesi H1 ise alt kategorisi olan Egzoz asla H1 olmamalıdır. Çünkü Araba sayfasında sadece Araba kelimesi H1 olarak işaretlenmelidir. Google bu konuda oldukça titizdir.

Site İçi SEO Analizi
Site İçi SEO Analizinde H Başlıklarının Önemi

H etiketlerinizin rakamları büyüdükçe önemi ve değeri azalmaktadır. Bu yüzden sizden bekleneni en iyi şekilde listelemelisiniz. H1(Büyük ve Önemli Başlık), H2(Önemli ve Değerli Başlık), H3(Normal Başlık), H4(Küçük Başlık), H5(Ufak Başlık), H6(Çok Ufak Başlık) şeklinde sıralama mantığı olduğunu bilmelisiniz.

Resimlerde Alt Etiketi ve Başlık Eklenmesi

Resimler Google’ın görsel araması için oldukça önemlidir. İyi tanımlanmış bir resim, web sitenizin arama sonuçlarına da yüksek oranda etki eder.

Resimlerinizi linklendirirken alt=”Buraya Resmi anlatan kelime veya cümle gelecek” ve title=”Burada resme bir başlık verebilirsiniz” etiketlerini kullanmalısınız.

Site İçi SEO Analizi ‘nde Başlık Sınırı

Web siteniz için başlık sınırı 65 karakter ile sınırlıdır(Mobil cihazlarda ve Bilgisayarlarda farklı olabilmektedir.). Daha uzun olan başlıklar arama sonuçlarında yarım kalmış ve eksik görünmektedir. İlk izlenim önemli olduğu için mutlaka başlık sınırına uygun başlık belirlemeniz gerekmektedir.

Daha fazla bilgi için biraz daha yukarıda Meta Başlığı altındaki örneğe bakabilirsiniz.

Konu ile alakalı olduğunu düşündüğümüz bir kaç yazımızı da aşağıya bırakıyoruz. Mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Web Sitesi Analizi

Web sitesi analizi için bizlere ulaşabilirsiniz. Ücretsiz site içi seo analizi yapalım. Eksiklerinizi görün ve hemen rakiplerinizin önüne geçin. Herhangi bir ücret ödemeden sitenizi SEO açısından denetleyelim ve sorunu birlikte çözelim.

Ayrıntılı SEO Analizi

Ayrıntılı SEO Analizi ile web sayfanızın tüm detayları SEO Uzmanlarımız tarafından özenle incelenerek 24 saat içerisinde sizlere rapor oluşturulacaktır. Eksikleriniz ve artılarınızı belirlediğimiz bu raporun sonunda nasıl bir aksiyon almamız gerektiği ile ilgili sizlere bir yol haritası önerilecektir.

Bu hizmeti hemen gerçekleştirmek için “SEO Danışmanlığı” sayfamızdan talepte bulunabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Makaleler

? Ücretsiz SEO Testi – Bilgini Test Et
En İyi Ücretsiz 15 SEO Analizi Siteleri GÜNCEL
Google AMP Nedir? AMP’nin SEO’ya Etkileri
SEO Fiyatları Neye Göre Hesaplanır?
Backlink Kaynağının Kalitesi Nasıl Ölçülür?

TIKLA ARA
WhatsApp