Profesyonel Web Tasarım Firması | Kurumsal Web Sitesi Fiyatları

SEO uzmanı kişisini Google SEO kriterlerini adı kadar iyi bilen, risk seven, tutku ile çalışan, ilgili, meraklı, sonuçların yükümlülüğünü kabul edebilen ve kendine bilgi katmaya devam eden kişi olarak açıklayabiliriz.

SEO uzmanın çalışma stratejisi bilgi ve deneyimlerine göre değişkenlik gösterir. Pazarlama stratejisini ele aldığımızda yapılması gerekenler firmaya ve ürünlere göre değişir. Bu kişiler freelance olabileceği gibi firma bazlı çalışanlarda olmaktadır.

SEO Uzmanı Olmanın Temel Amacı Nedir?

Uzman kişiler mevcut bir web sitenin odağına aldığı kelimede arama sonuçlarındaki sıralamayı etkileyebileceği gibi bir ürün için de aynı işlemi tecrübeleri ve pazarlama fikirleri ile farklı yollardan yaparlar. Çünkü web sitenizin internet dünyasında görünmesini amaçlar. Birlikte pazarlama başarısı ile de ziyaretleri potansiyel müşteri edinebilecek hale getirir. Bu adımlar site ya da firma sahibi ile görüşülerek sonuca bağlanır. Ayrıca gerekli aksiyonlar bu şekilde ortak karar ile alınır.

SEO Uzmanı Çalışmaya Nereden Başlar?

Seo uzmanı
Bir SEO Uzmanı amacını belirlemeden asla bir projeye başlamaz.

SEO uzmanının ilk amacı çalıştığı siteyi gerekli analizler ile baştan sona denetlemektir. Hangi kelimelerde yukarıda yer almak istiyorsa bu kelime müşteri ile netleştirmelidir. Sitede SEO standartlarına uymayan, aykırı bilgiler ve eksiklikler tespit edilir. Bunlar düzenlenir veya kaldırılır. İstenmeyen ve hatalı linkler aktif hale getirilir.

Anahtar kelimelerin rekabet oranlarından bahsetmezsek olmaz. Örneğin “ikinci el araba” kelimesi herkesin üst sırada olmak istediği kelime ismidir. Bu kelime yukarıda olmak isteyen bir firma için daha fazla zaman ve bütçe gerekirken “örgü ipliği” kelimesinde rakip daha az olduğu için rekabeti düşüktür.

rekabet-analizi-degerleri-avmek
Google’ın sunduğu “Anahtar Kelime Planlayıcı” aracı ile siz de kelimelerinizin değerini gözlemleyebilirsiniz.

Bu yüzden SEO uzmanı kişiler kendilerine ayrılan bütçeden en iyi şekilde fayda sağlamak ve yüksek verim elde etmek için çalışır. Çünkü siteyi de arama sonuçlarında yukarılara çıkararak dah fazla trafik almasını sağlamakla görevlidir.

Sizde bir SEO Uzmanı arıyorsanız eğer size çalışmalarımızı ve yaptığımız işleri paylaşabiliriz. Yukarıda yer almak için yapmanız gereken tek şey bizi aramaktır 🙂

SEO Uzmanlarının Genel Kriterleri Neler Olmalıdır?

Kaynak: SEO Eğitim Zirvesi

TIKLA ARA
WhatsApp