Profesyonel Web Tasarım Firması | Kurumsal Web Sitesi Fiyatları

SEO nasıl yapılmalıdır veya seo nasıl yapılır sorularına cevap verirken size öğrenimi en kolay şekilde örneklendirerek kısaca açıklayalım. SEO ‘nun nasıl bir çalışma mantığı olduğunu anlamadan hiçbir şekilde başarı elde edemezsiniz. Size başarı elde edebilmeniz için gerekli adımları hemen anlatmaya başlayalım.

SEO, Search Engine Optimization (Arama Motoru Optimizasyonu) şeklinde bilinmektedir. Temel amacı ise arama motorlarının daha çok kullanıcı odaklı ve etkin şekilde indekslenmesi için gerekli altyapının hazırlanması süreçlerini kapsamaktadır. Site İçi SEO ve Site Dışı SEO olmak üzere iki bölümde ele alınır.

SEO Nasıl Yapılmalıdır?

SEO ‘ya uyumlu makale yazmak için bir anahtar kelime üzerine makale yazmak size asla başarı getirmez. Şimdi SEO yapmadan önce daha basit şekilde sıralamanızda artış sağlayacak ipuçları da vereceğiz.

SEO nası yapılmalıdır?
SEO nasıl yapılmalıdır ? Bu soruyu kendinize sorduğunuzda bizi arama vaktiniz gelmiş demektir.

SEO ‘da Nasıl Başarı Sağlanabilir?

Web sayfam neden mobil cihazlara uygun olmalıdır?

Web siteniz mobil cihazlara uygun değilse Google ve diğer arama motorları rakiplerinizin üst sıralarda yer aldığı alanlarda sitenizi göstermeyecektir. Siteniz yüksek otoriteye sahip olsa bile siteniz mobil değilse kullanıcıya iyi bir deneyim sunamayacaktır. Bu nedenle için üst sıralara çıkamazsınız.

Site içerisinde kullandığımız içeriklere ve dizilimlere dikkat etmeli miyiz?

Bir makale yazmaya karar verdiniz diyelim. Oturup yazdınız, yazdınız… Yazınız imla kurallarına uygun olarak yazılmalıdır. Konuya direkt olarak giriş yapıp kısa bilgilerden ve ipuçlarından kullanıcıyı mahrum mı bıraktınız? Asla bilgiden tasarruf etmeyin.

Bir SEO uyumlu makale yazmaya karar vermeden önce araştırma ve teyit edebilme özelliği edinmelisiniz. Başlıklarınız hiyerarşik düzende mi yer alıyor? Örneğin, Elektronik kategorisinin alt kategorilerini “Telefon > Renk > Günlük Kullanıma Uygun” şeklinde mi oluşturdunuz? Yoksa, “Bilgisayar > Dizüstü Bilgisayar > Markalar” yapısında mı oluşturursunuz? Aslında olması gerekeni tespit ettiğinizi düşünüyoruz.

Makale içinde en çok 1 adet H1 etiketi kullanmalısınız. Resimlerin alt açıklamasına resmin ne ile ilgili olduğu bilgisini girmelisiniz. Anahtar kelimenizi içerebilecek bir resim ve alt açıklama size daha fazla fayda sağlar.

Sitemize istikrarlı ve düzenli ziyaret akışını nasıl sağlarım?

Başlıklarınız dikkat çekici olmalıdır. Bilgileri parça parça ve belirli bir akış dahilinde vermelisiniz. Düzenli şekilde sitenize yeni içerikler eklemelisiniz. Asla yerinizde saymamalısınız. Unutmayın Google güncel ve sayfaları kullanıcılara sunar. Biz kullanıcılara istediklerini verebilirsek Google bizlere daha bonkör davranır.

Sitenize ziyaretçi çekmek için bir diğer yol da dijital reklamcılıktır. Bu alanda fikirler düşünmeli ve hesaplarınızdaki kullanıcılara sitenizde istedikleri bilgiyi bulabileceklerini anlatın. Ya da bir kampanya, çekiliş veya influencer (fenomen) tanıtımlarına yer verebilirsiniz.

Dijital reklam
Dijital reklam araçları ile sitenize yeni kullanıcılar çekerek yeni müşteriler elde etmekle birlikte marka bilinci de oluşturmuş olursunuz.

İyi bir kullanıcı etkileşimi için, sosyal medyada her an güler yüzlü ve nazik olmalısınız. Cevapsız soru ve okunmamış DM kalmasın.

Sitemizin kullanıcılara hitap edip başarılı sayılması için neler yapmalıyım?

Sitenize ziyarete gelen kullanıcıları karşılayacak bir chat araçları ile hemen sizinle irtibata geçmeleri için form çıkarabilirsiniz. Kullanıcıların çoğu sitenin diğer ucunda aktif olarak görev yapan birinin olduğunu düşünürler ve aradıkları bilgiyi hemen sorup öğrenmek isterler.

Sitenizin Google nezdinde toplam ortalama 2 dakikadan fazla kalması bir başarı etkenidir. Yani ortalama 2 dakika boyunca bir makale okurken bir anda farklı bir makaleye ya da “Hakkımızda” sayfasına geçiş yapabilir. Burada farklı sayfa ziyareti kullanıcının ilgilendiği anlamına gelir. Çünkü, Google Analytics bu işlemleri arka planda izleyip kaydetmektedir.

Web sayfalarımızı backlink ile desteklemek ne kadar başarı sağlar?

web sayfalarında backlink kullanımı
SEO nasıl yapılmalıdır sorusunun önemli bir cevabı da kaliteli backlink içeriğidir.

Bir backlink SEO ‘nun en önemli parçası ve dışa açılan kapısıdır. Kaliteli bir web sayfası eğer sizin sitenizin linkini bir açıklama metni ile yayınlarsa, Googlebot bu site üzerinden sizin linkinizi okuyup çok daha hızlı şekilde sayfanızı taramaya başlayacaktır. Bu da arama sonuçlarında bazı kelimelerde çıkabileceğiniz anlamı taşır.

Çünkü referans olan site Google indeksinde başarılı ise arama motoru sizin de sitenize de güvenmeye başlar. Diğer adımları uygulamadan bu adıma geçmeniz hiçbir fayda sağlamaz. O yüzden bu bilgiyi sona sakladık.

Backlink desteği aldığınız sitenin kaliteli olduğunu düşünelim. Google bu durumu sayfaların güven duyduğu sitelere güvenirim demektir. Ayrıca sitenizin içeriğinin makalenizi yayınladığınız site ile ilgili olması daha iyi bir link beslemesi sağlayacaktır.

Örneğin; mobilya tamiri yapan bir web sitesi olduğunu düşünelim. dış kaynaktan da kimyasal ürünler üreten bir web sitesi olsun. Arada büyük bir uçurum var.

Bu yüzden linkinizi mobilya üretimleri hakkında bilgi veren forum sitelerinde paylaşmak daha yüksek fayda sağlayacaktır. Farklı kullanıcıların sitenize bir dış bağlantı üzerinden gelmesi ile etkili olabilmektedir.

Yalnız özellikle belirtmek istediğimiz bir durum var ki oldukça önemlidir. Ayrıca dofollow ve nofollow tagları da kısaca açıklayalım.

Dofollow ve Nofollow Ne İşe Yarar?

Dofollow, link çıkışı verilen bir web sayfasını taramak için gelen Googlebot bu tag kullanıldığında linki takip edecektir.

Nofollow, Link çıkışı verilen bir web sayfasını taramak için gelen Googlebot bu tag kullanıldığında linki takip etmez.

Bu yüzden bir sitede yayınlanmasını istediğiniz makaleniz varsa bu durumu sormalısınız. Bazı linklerde bu etiket kullanılmadığında standart olarak kullanılmış sayılır. Bu yüzden sadece nofollow verilmek istendiğinde belirtilmesi daha uygun olacaktır.

Arama motorlarına sosyal medyada yer aldığınızı kanıtlamalısınız. Profilinizde muhakkak web sitenizin linkini barındırmalısınız. Bu şekilde dizinlerinde sizi daha uygun kaydedip arama sonuçlarına sosyal hesaplarınızı da dahil eder.


TIKLA ARA
WhatsApp