Profesyonel Web Tasarım Firması | Kurumsal Web Sitesi Fiyatları

Profesyonel web tasarım, tüm web sitelerinin olması gerektiği önemli bir kriterdir. Bir web sayfasında profesyonellik adına olması gereken maddeleri sırasıyla paylaşacağız.

Profesyonel Web Tasarım İçin Nereden Başlamalıyız?

Profesyonel Web Tasarım
Bir web sitesi yaptırmak için profesyonel web tasarım firması olan AVMEK’ten destek isteyebilirsiniz.

Bunun için öncelikle sitemizin hangi amaca hizmet ettiğini anlamalıyız. Yerelde müşterileri olan bir mağaza veya firma mı işletiyorsunuz? Yoksa ilk kez online web tasarım şubesi mi yaptırmak istiyorsunuz?

Biz burada örnek olarak bir işletme ismi ve örnek bir iş kategorisi üzerinden tanımlamaya çalışacağız.

“Ahmet Bey bir “Doğal Çiftlik Ürünleri” markasının sahibidir. Çiftliği herkesin erişemediği uzak bir kırsal alandadır. Tabii ki kendisini tanıyan ve adresini bilen müşteriler ziyaret edebilir ve taze sebze, meyve ve süt ürünlerine ulaşabilir.”

Daha fazla satış yapmak için neyi planlamalıyız? İşte bu sorunun cevabını şu şekilde açıklayabiliriz.

Öncelikle yönetim paneli mevcut, mobil uyumlu (ekrana göre ölçüsü değişebilen tasarım), özel ve profesyonel web tasarımına sahip, içindeki doğallığı yansıtan gerçek resimler, içerik planlaması, sosyal medya hesapları, müşteri etkileşimleri, haritalarda bulunabilme gibi sayabileceğimiz onlarca seçenek ile web sayfasının hazırlandığını düşünelim.

“Bunlar tabii ki tek başına yeterli olmamaktadır. Siparişleri de alması ve kargoya hazırlayabilmesi gerekir. Çiftlik’teki tek iş satış yapmak değil çünkü. Aksi halde günlük rutin yapılacak işler için Ahmet Bey’ in vakit sorunları çıkmaya başlar.”

Sitenizin ne gibi özelliklere sahip olması gerektiğini hep beraber inceleyelim.

Yönetim Panelli Profesyonel Web Tasarım Sitesi

Bir web sayfasının panelsiz olması artık neredeyse imkansızdır. Profesyonel web tasarım sitelerinde panel olmak zorundadır. One Page (Tek Sayfa) sitelerde nadiren panel bulunmayabilir. Amacı sadece tanıtım olup yılda en az birkaç küçük değişiklik yapılırsa panelsiz siteler genelde biraz daha ekonomik olabilmektedirler.

Mobil Uyumlu Profesyonel Web Tasarım

Profesyonel web tasarım siteleri
Mobil uyumlu profesyonel web tasarım siteleri ile 5 farklı görüntüye sahip olabilirsiniz.

Mobil Uyumlu Web Tasarım, “Responsive” olarak da bilinir. Kelime anlamı “Duyarlı” olarak ifade edilir. Her mobil cihazın ekranına özel ve duyarlı ölçü alabildiği için bu ismi almıştır.

Mobil cihazların bu kadar yaygın olduğu günümüz koşullarında bir web sayfasını ziyaret eden yüz kişiden 83’ü mobil cihazlardan web sayfalarına ziyaret gerçekleştiriyor. Ne kadar önemli olduğu rakamlardan belli aslında, değil mi 🙂

Özel ve Profesyonel Web Tasarım

Bir web sayfası firmanıza özel olmadığı sürece firma için itibar kaybı ortaya çıkabilir. Her zaman bir web sayfasının size özel bir tasarım olmasını tavsiye ederiz.

Peki, Neden?

Ahmet Bey’in sitesini düşünün tekrar. Bu sitenin aynısının sadece logo ve içeriklerinin, telefon numarası ve adres bilgilerinin değiştirilip sektördeki farklı bir çiftlik ürünleri satışı yapan firmanın kullandığını düşünün.

Bu diğer kopya siteye girildiğinde Ahmet Bey’in sitesini bilen müşteriler tarafından hiç normal karşılanmaz. Artık Ahmet Bey için itibar kaybı söz konusudur. Bu nedenle profesyonel web tasarım yaptırırken size özel tasarım yapılmasını isteyebilirsiniz. O tasarım size özel olup sadece sizin tarafınızdan kullanılacaktır.

Doğal Görünüm

Bir görsel asla vermek istediğiniz mesajın önüne geçmemelidir. En önemlisi abartıdan ve yoğun renk karmaşalarından uzak kalarak profesyonel web tasarım yaptırmalısınız.

İçerik Planlaması

İçerik planlaması ve özgünlük
Web siteniz için içerikleriniz bir düzen içerisinde en uygun alanlarda özgün şekilde oluşturulmalıdır.

Web sayfalarının tasarım ve yazılım haricinde kalan en önemli detayı içeriktir. Bir web sayfasında içerik kopya olmadığı sürece ziyaretçilerin aradığı bilgiye sahip olmalarını güncel bilgiler ile sağlayabiliyorsa arama motorları da siteyi başarılı bularak sıralamalarda yükselebilmesinin önünü açar.

Düzenli olarak içerikler girmeli ve haftalık ya da aylık planlar yapmalısınız. Müşterilerinizin talepleri üzerine de gerekli makaleler yazılmasında fayda olabilir. Analitik raporları doğru raporlamak ve en çok ziyaret edilen sayfaları veya sitenize hangi kelimeler ile daha çok ziyaret alındığı gözlemlenebilir. Bu da hangi içeriklerin dikkat çektiğini yada hangilerinin dikkat çekmesi için ne gibi yenilikler yapabilme adına bilgi verir.

Reklam alanlarında listelenmek için sürekli ödeme yapıp genellikle istenilen satış rakamlarına ulaşılamadığı göz önüne alındığında ücretsiz yükselebileceğiniz listeme alanları için özgün içerik çalışmaları yapılabilir.

Bu yüzden, içerikler doğru indekslenmeniz açısından önemlidir. Bunu sağladığımız özel alt yapı ve SEO Hizmeti ile sizin yerinize yapabiliriz.

Sosyal Medya Hesapları

Sosyal medya hesaplarınız artık normalden çok daha fazla potansiyel müşteriyle tanışabilme olanağı sağlar. Ülkemizde yaklaşık 53 milyondan fazla sosyal ağ kullanıcısı vardır. Bunların 45 milyonu aktif kullanıcıdır. Ortalama iki gün içinde tamamen online olurlar.

Ne kadar çok kullanıcı sizi bekliyor, düşünebiliyor musunuz? 🙂

Bu büyük bir fırsat! Fırsat rüzgarını kendinize çevirmek için harika bir platform. Sosyal medya hesapları sitenize bağlı olmalıdır. Müşterileriniz size kendi üyeliklerinden sorular sorabilir veya sipariş vermek bile isteyebilir.

Sosyal medya sadece bir kaç fotoğraf yükleyip bırakacağınız bir platform değildir. Sosyal medyanız gerçekten satış rakamlarınızı artırıp yeni takipçiler kazandırıyor mu, ona bakmak gerekiyor.

Burada şöyle bir durum var. Siteniz ne kadar profesyonel ise sosyal medya hesabınız bir tık daha görsel ve zengin içeriklere sahip olmalı ve işinizi anlatmalıdır.

Özel gün ve haftalarda planlanan paylaşımlar ile takipçilerinizle iletişimde kalmaya çalışmalısınız.

Müşteri Etkileşimleri

Müşterileriniz, sorularını veya yorumlarını telefon ile belirtmek yerine sosyal medyanızda paylaşımınızın altına yazmak isteyebilir. Aktif olmak durumundasınız. Yaklaşık max. 10-15 dakika içinde müşterinize yada ziyaretçinize ulaşabilmelisiniz. Ayrıca size direkt olarak iletişim numaranızdan ulaşmak isteyenler olabilir. Sitenizde görünebilir bir alana eklemelisiniz.

Sosyal medya üzerinden müşterilerinizi dinleyin ve onlara en iyi hizmeti vermeye çalışın.
Sosyal medya üzerinden müşterilerinizi dinleyin ve onlara en iyi hizmeti vermeye çalışın.

Yorum, öneri veya şikayet taleplerine oldukça hızlı dönüş yaparsanız sayfanız o kadar güven verir ki memnun müşterilerin yorumları bile yeni siparişler alabilmenizi sağlar.

Unutmamalısınız ki;

Yerel mağazanızda olan bir müşteri kaybı size 6 müşteri kaybettirir. Yalnız sosyal medya platformlarında bir müşteri kaybı yaşarsanız bu rakam 6.000 olabilir.

Bu nedenle müşterileriniz ve ziyaretçiler ile iyi bir bağ kurmalısınız. Kaliteli etkileşim, satış rakamlarınızı artıracak kadar önemli ve gereklidir.

Haritalara Kayıt Olmanın Önemi

google haritalar
Google Haritalar’da bulunabilir olun. Birçok ziyaretçiniz size buradan ulaşacaktır.

Bir firma haritalar sistemine kayıtlı olmadır. Size ulaşmak isteyen potansiyel kitleye yol tarifi sunar, çalışma saatlerinizi gösterir, müşteri yorumlarını ve iletişim bilgilerinizi gösterir.

Profesyonel Web Tasarım ile Destek ve Raporlama Süreçleri

Müşteri dönüşlerini incelenmeli ve analitik bağlantılar ile ziyaretçi tepkileri ölçmelidir.

Müşteri Dönüşlerini Anlamak

Müşterileriniz ile irtibatta kalmanız gerekiyor. Onların soracağı çok şey var. Muhtemelen sitenize müşterilerinizden gelen Sıkça Sorulan Sorular (S.S.S) başlığında bir sayfa açabilirsiniz. Müşterilerinizin yorum ve önerileri sizin için önemlidir. Profesyonel web tasarımı yapılmış bir web sitesinde mutlaka müşteri yorumları alanı bulunmalıdır.

Analizlerin Dilinden Anlamak

“Artık Ahmet Bey’ in işi başından aşkındır. Ahmet Bey’ in tek başına bunlarla uğraşması imkansızdır.”

İyi bir analiz yeteneği, bir ürün veya hizmete artan ilgiyi rakiplerinizden önce farketmenizi sağlar.

Web sitesi ve sosyal medya raporlarınızı inceleyip neler yapmanız gerektiği çözümlenmelidir. Başarı, tepkileri algılayıp, raporları iyi okuyup ve değerlendirdikten sonra alacağınız kritikler ile gelecektir.

Ekibimiz; Google’ın Dijital Pazarlama Eğitimi’ni başarıyla tamamlayıp sertifika kazanmış personellerden oluşur. Biz, sosyal medya hesaplarını profesyonel şekilde yönetebilecek, genç, dinamik ve güncel bilgileri takip eden, hizmetlerini ve personellerini de eğitmeyi amaç edinmiş bir dijital medya ajansıyız.

Profesyonel web tasarım ve yazılım yapabilen dijital bir ajans ile çalışarak daha fazla destek alması gerekir.

AVMEK Creative Media, tüm sektörlere hizmet öncesi ve sonrası profesyonel anlamda destek olabilecek potansiyele ve iş aşkına sahiptir.

AVMEK, ekibini güncel ve yüksek bilgi birikimlerine göre oluşturur. Ekibinin tamamı için eğitim dökümanları hazırlar ve Google tarafından eğitim alıp zorlu testlere tabi tutulup sertifika almaya hak kazanmış personellerini destekler.

TIKLA ARA
WhatsApp