Profesyonel Web Tasarım Firması | Kurumsal Web Sitesi Fiyatları

Linkedin, dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biridir. Bu nedenle küçük, orta ve büyük işletmelerin çoğunda Linkedin ‘de reklam verme fikri oluşur. Genellikle iş ağı olarak kullanılan bu alan, aslında doğru hedefe doğru pazarlamanın yapılmasını hedefe koymaktadır. Çünkü tamamen sizin istediğiniz özelliğe sahip kullanıcılara reklam gösterirsiniz. Sonuç olarak yapılan reklamlardan elde edilen gelirleri incelediğimizde son derece kârlı bir platform olduğunu söyleyebiliriz.

Linkedin’in kısaca tanımını yaptıktan sonra şimdi asıl konumuza gelelim.

Linkedin ‘de reklam verme konusunda kararlıysanız eğer, öncelikle reklam vereceğiniz platformun sizlere uygun olup olmadığını belirlemek gerek. Kısaca özetlersek, işletmelerin üst düzey yöneticileri ve yönetim kadrosunun çoğunlukta olduğu (beyaz yaka diye tabir edilir) bir sosyal ağ platformudur.

Daha basit bir anlatım ile şöyle örneklendirebiliriz. Bir ayakkabı üreticisi olduğunuzu düşünelim. Linkedin üzerinden reklamlarınız yayınlanıyor. Reklam modellerinizden en çok bir modeliniz diğerine göre daha fazla ilgi çekmiş.

Sizce nedeni ne olabilir? Bunun altında yatan birçok sebep olabilmektedir. Ama Linkedin algoritması en çok ilgi çeken, gösterim, beğeni, yorum ve paylaşım alan reklamı diğer reklamlarınıza göre daha fazla göstermeye çalışmıştır. Bu şekilde hedef kitleniz olan 20-45 yaş arası, kadın, ayakkabı üzerine grupları takip eden vs. spesifik özelliklere sahip kullanıcılara reklamlarınızı fazlaca göstermiştir.

İlgili kitleye gösterdiğiniz reklamdan tabii ki daha fazla etkileşim alabilirsiniz. Peki nasıl etkileşim alamazsınız o konuya da kısaca değinelim.

Linkedin ‘i Kimler Kullanmalı? Kimler İçin Faydalı Olabilir?

Dünya genelinde incelersek 690 milyondan fazla üyenin bulunduğu bu platformda istediğiniz hizmeti veya ürünü rahatlıkla pazarlayabilirsiniz. Bunun için kimsenin Kristof Kolomb olmasına gerek yok.

Linkedin ‘i herkes kullanabilir. Yani herkes için faydalı olabilir. Bu cevapları verdiysek neden böyle dediğimizi de açıklamak bize düşer.

Bu platform genel olarak iş dünyasının liderlerini içinde barındırır. Bu nedenle yapacağınız reklam çalışmaları profesyonel ve amacını ifade eder nitelikte hazırlanmalıdır. Örneğin X markasının CEO’su sizin temizlik ürünleriniz ile ilgili bazı gruplara üye olmuş yeni bilgiler ediniyor. Siz de bu gruba sizin ürünleriniz ile alakalı olduğu için güzel görseller ve ilgi çeken başlıklar ile reklam açtınız. Şimdi bu grubun 1000’den fazla üyesi var diyelim. Aynı zamanda buradan yaptığınız kampanya birçok firmanın ürün müdürü veya pazarlama müdürleri tarafından görülüyor. Sizi ve ürünlerinizi bir alternatif olarak gördüler. Bu nedenle sipariş vermek istediler. Sizinle gerekli iletişimi kurup sözleşme yaptılar. Ödemenizi aldınız ve ürünleri teslim ederek reklamınızı doğru pazarlama ile doğru hedef kitleye ulaştırıp satış yaptınız.

Peki burada kimler kazandı?

Öncelikle siz kazandınız. Çünkü isminiz, markanız, kaliteniz ve ürünleriniz artık bir firmanın kullanımına sunuldu. İkinci olarak alım yapan firma kazandı. Çünkü daha önce aldıkları ürünlerden memnun değillerdi veya kampanyanız cazip geldiği için sizleri tercih ettiler.

Süreci kısaca aktarmaya çalıştık. Linkedin reklamları konusunda profesyonel reklam çözümlerimizden yararlanmak için bizleri arayabilirsiniz.

Linkedin ‘de Reklam Verme ve Kullanım Avantajları

Reklamlarınızı geniş bir kitleye açmak için en ideal platform Linkedin’dir. Bu nedenle Linkedin ‘de reklam verme konusunu tam olarak kavramak şarttır.

Firmalar İçin

Kullanıcılar İçin

Linkedin ‘de Nasıl Reklam Verilir?

Öncelikle Linkedin ‘de Sponsorlu İçerik, Dönen Reklamlar, Metin Reklamlar, Display Reklamlar ve Sponsorlu InMail olmak üzere çok çeşitli reklam alanları bulunmaktadır. Bu reklamları kurmak için Linkedin Ads adresinden giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Sponsorlu İçerik

LinkedIn üzerinde en çok kullanılan reklam modellerinden biridir. Hedef kitlenize LinkedIn akışı üzerinde normal bir gönderiymiş gibi gösterilir. Eğer ilgi çekici bir görsel ve metin kullanıyorsanız oldukça etkili sonuçlar elde edilir.

Dönen Reklamlar (Carousel Ads)

Linkedin 'de Reklam Verme - Carrousel reklam
Linkedin ‘de Reklam Verme – Carrousel reklam

Görsel anlamda doyurucu, aynı anda hem birden fazla resmi isteğimiz gibi kaydırabildiğimiz bu özellik Facebook’taki başarısının ardından Linledin ‘e de kısa süre içinde uyarlandı.

Tek bir görselde anlatamayacağınız hizmetleriniz ve ürünleriniz varsa dönen reklamları kullanabilir ve kullanıcıların dikkatini daha hızlı şekilde çekebilirsiniz.

Diğer reklam modellerine göre daha fazla tıklama ve etkileşim almaktadır. Mutlaka reklam kampanyalarında kullanılmasını tavsiye ediyoruz.

Metin Reklamlar (Text Ads)

Linkedin’de hem akış hem şirket hem de profil sayfalarının üst bölümünde ve yan bölümünde çıkmaktadır. Genelde sayfa başında dört adet bulunur. Sadece metne dayalı reklam çeşididir. Hedef kitleniz, ana sayfasını kontrol ederken reklamınız dikkat çekecektir. Sponsorlu içerikler ile beraber kullanıldığında marka bilinirliğini ve kampanyaların verimliliği için oldukça faydalıdır.

Display Reklamlar

Diğer reklam modelleri ile aynı hedefleme türüne sahip reklamlar, konum ve boyutlar belirtilirip reklam veren tarafından hazırlanır. Sitelere trafik çekmek için ideal bir yöntemdir.

Sponsorlu InMail Reklamlar

Reklamının 690 Milyondan fazla kullanıcıya tek tıkla ulaşmasını istersen eğer bu yöntem tam size göre. Bu reklam modelinde kimlerin mail ekranına reklamınızın çıkmasını istiyorsanız detaylı olarak ayarlayabiliyorsunuz. Bu nedenle sadece örneğin telefon aksesuarları veya seyahat ile ilgililenenlerin InMail’lerine reklamlarınızı gösterebilirsiniz.

Linkedin Üzerinden Paylaşımlar Yapmak Faydalı Mıdır?

Linkedin ‘de her gün olmasa da kitleniz için en az haftada 2-3 kere kısa ve öz bir içerik veya video çalışması yüklemeniz faydalı olur. İşiniz ile alakalı bir hikaye veya bir amaç mutlaka barındırsın. Bu şekilde akışınızda anahtar kelimeler de barındırmış olursunuz.

Web sayfanızda olan bir makalenin özetini ekleyip devamı için blog yazınıza link beslemesi yapabilirsiniz. İlgi duyan kişiler bu linki mutlaka tıklayıp sitenizi ziyaret edecektir. Sosyal medya üzerinden alınan bağlantılar sitelerin değerleri için oldukça önemlidir.

Yapacağınız paylaşımlarda genellikle takipçilerinizine yaşanan sorunların çözüm yöntemlerini yazabilirsinz. Ya da karşılaştıkları sorunları mesaj olarak iletmelerini isteyebilirsiniz. Bu tür girişimler akışı canlı tutmaya fayda sağlayacaktır. Ayrıca konuyla ilgili olan kişilerin yazılarınıza ulaşması daha kolay olacaktır.

TIKLA ARA
WhatsApp