Profesyonel Web Tasarım Firması | Kurumsal Web Sitesi Fiyatları

HTML5 banner, web sayfaları için hareketli çalışmalar sunan Flash desteğinin 2011 yılı itibariyle son bulmasından dolayı Google tarafından geliştirilmiştir. Reklam vermeyi kolaylaştıran hızlı ve tamamen vektörel destekli web tabanlı çalışan yapısı ile reklam verenlerin gözdesi olmuştur.

HTML5 Banner Tasarımı
HTML5 Banner Tasarımı

Google Web Designer uygulaması günümüzde sayılı kitleler tarafından kullanılmaktadır. Çünkü HTML5 banner reklamı vermek belirli şartlara bağlanmıştır.

HTML5 Banner Reklamlarını Yayınlama Şartları

HTML5 reklamlarını yayınlayabilmek için öncelikle Google hesabınızın bazı gereklilikleri taşıması gerekiyor. Ayrıca bu yeterlilikleri taşıyorsanız zaten Google Ads size HTML5 reklamlarına erişim izni vermiş olacaktır:

Bu üç maddenin gerekliliklerini taşıyorsanız eğer HTML5 reklamlara erişebilirsiniz.

HTML5 Reklamı Kullanılamıyorsa Ne Yapmak Gerekir?

HTML5 reklamlarınız hesabınızda halen daha kullanılamıyorsa bu formu kullanıp Google’dan erişim başvurusunda bulunun. Başvuru yapmadan önce, reklam hesabınızın aşağıda belirttiğimiz uygunluk ölçütlerini karşıladığından emin olmalısınız. Başvuru sonucunuz 7 iş günü içerisinde sonuçlanıp sizlere mail yoluyla bilgi sağlanmaktadır.

Çünkü HTML5 reklam hizmetinden sorunsuz yararlanmak için gerekli maddelerin hesabınıza uygun olduğunu teyit ediniz. Google, reklam politikalarına uymanızı beklemektedir.

Ayrıca HTML5 reklamlarına ek olarak Google Web Designer’dan proje oluştururken AMP destekli reklam bannerları da hazırlanabildiğini hatırlatmak isteriz. Normal HMTL5 bannerlara göre daha hızlı çalışan bu yapı sizlere projenizde katkı sağlayabiliriz.

Google Web Designer Çalışma Ekranı

Google Web Designer Çalışma Ekranı - HTML5 Banner
HTML5 Banner İçin Google Web Designer Çalışma Ekranı

HTML5 Banner Kullanım Alanları

Google reklamları kullanıcıların dikkatini çekerek tıklama yapmalarını ister. Firmalar da bu yönde reklam vermek isterken HTML5 reklamları doğdu. Ayrıca kullanıcıların önüne çıkmak ve onlara daha etkili reklam ve tanıtımlar yapıp web sayfasına yeni ziyaretçiler çekmek için kullanabilirsiniz. Çünkü statik bir reklamın yerine hareket eden animasyonlu HTML5 reklam bannerları kullanmak sizlere daha fazla site trafiği ve doğal olarak potansiyel müşteri kazandırabilmektedir.

Web sitelerinde kullanılacak bannerları en çok kullanılandan daha az potansiyele sahip ölçülere göre hazırlayabilirsiniz. Şimdi sizlere HTML5 banner reklamlarında en çok kullanılan ölçüleri sizin için aşağıda listeledik.

Hit Değeri Yüksek HTML5 Reklam Alanları

HTML5 Banner Ölçüleri

Dosya türleri

Biçimler: HTML ve isteğe bağlı olarak CSS, JS, GIF, PNG, JPG, JPEG, SVG içeren ZIP dosyası

Desteklenen reklam boyutları 
Kare ve dikdörtgen 
200 × 200Küçük kare
240 × 400Dikey dikdörtgen
250 × 250Kare
250 × 360Üçlü geniş ekran
300 × 250Satır içi dikdörtgen
336 × 280Büyük dikdörtgen
580 × 400Netboard
Dikey 
120 × 600Dikey
160 × 600Geniş dikey
300 × 600Yarım sayfalık reklam
300 × 1050Dikey
Leaderboard 
468 × 60Banner
728 × 90Leaderboard
930 × 180Üst banner
970 × 90Büyük leaderboard
970 × 250İlan tahtası
980 × 120Panorama
Mobil 
300 × 50Mobil banner
320 × 50Mobil banner
320 × 100Büyük mobil banner
Desteklenen dosya boyutu150 KB veya altı
Kaynak: Yükleme görüntülü reklam özellikleri

HTML5 Banner Çalışması Hazırlatma

Ayrıca HTML5 Banner tasarlatmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Kurumsal çalışmalar, ürün tanıtımları, lansmana özel kampanyalar ve diğer türlerde reklam çalışmaları yaptırmak için bizden profesyonel hizmet alabilirsiniz. Çalışmalarımızı en erken 3 gün içinde bitiriyoruz. Beğenmediğiniz bir çalışmayı bitti saymıyoruz.

Son olarak bizlere ulaşmak için iletişim sayfamızı ziyaret edebileceğiniz bağlantıya buradan ulaşabilirsiniz.

TIKLA ARA
WhatsApp