Profesyonel Web Tasarım Firması | Kurumsal Web Sitesi Fiyatları

SEO analizi (Arama Motoru Optimizasyonu analizi) ; arama motorlarının belirlemiş olduğu algoritmaların, sorgulanan site ile karşılaştırılması sonucu eksik veya hatalı olan bilgileri sonuç olarak gösteren genelde ücretsiz olan analiz türüne verilen addır.

Full SEO Web Tasarım

Farklı web sitelerinin verdiği bu hizmet genel olarak benzer yapıdadır.

Arama motorları belirli sürelerde tarama için bot yazılımlarını aktif ederler. Bot yazılımlar sitelerin içeriğini tarar, kategorilere ayırmaktadır. Dah sonra indeksleyerek arama motorları sonuçlarında göstermek için listenen sonuçlara ekler. Burada siteniz arama sonuçlarında ilk başlarda çok geride başlayabilmektedir.

Üzülmeyin!

Google arama sonuçlarında yüksemek için gerekli bilgileri de sunuyoruz.

Sitenin hit değeri arttıkça bot yazılımlar daha sık gelmeye başlayacaktır.
Bu inceleme sonucunda, arama motoru üzerinden arama yapan kişiye arattığı kelimeden en iyi sonuçların gösterilmesi süreci başlar. Bunu yaparken de siteniz aratılan kelime ile bağlantılı ise kayıt edilmiş kategoriden sonuçlar ekranımıza gelir. Ayrıca burada yapılması gereken sitenizi arama motorlarına kabul ettirmek ve istenilenleri eksiksiz şekilde uygulamanızdır. Aksi halde yükselmeniz hayalden öteye gitmeyecektir.

SEO Analizi Nedir?

SEO analizi özel arama motoru optimizasyon kurallarına göre belirtilen siteye ulaşıp sitenin bu kriterlere uygunluğunu denetleyen bir tespit hizmetidir.

Bir web sayfası için SEO analizi oldukça önemlidir. Çünkü üst sıralarda olmak için sadece bir web sitesi yapmakla iş bitmez. Onu arama motorlarına kaydetmeniz veya kabullendirmeniz gerekir. Sitenizin geriye düşmemesi için yapmanız gereken şeylerin başında SEO analizi gelmektedir.

Ayrıca sitenizi her zaman analiz etmelisiniz. Burada standart Google kriterlerinden birkaç tanesini bile yerine getirmeniz sıralamanızı olumlu şekilde etkileyebilir. SEO analizi yapan siteler birbirinden farklı denetlemeler yapabiliyor. Her farklı araç arama motorlarının sıralama algoritmalarına göre siteleri inceler ve gerekli olanları ve önerileri bir tarama sonucunda kullanıcıya sunar.

Gelelim SEO araçlarını anlatmaya…

SEO araçlarının bazı özellikleri ücret karşılığında sunulabilir. Biz burada ücretsiz SEO araçlarından ya da deneme sürümü hizmeti veren analiz sitelerini sunacağız.

İşte bu yüzden bu yazımızı sık kullanılanlar klasörünüze kayıt etmeniz gerektiğini düşünüyoruz 🙂

Burada belirlenmesi gereken husus sitenizin eksiklerini tespit edip uygulanabilir maddeleri etkinleştirmelisiniz.

Ücretsiz SEO Testi – Bilgini Test Et

Eğer SEO konusunda kendine güveniyorsan bilgilerini test etmeye ne dersin? 🙂

Hemen Ücretsiz SEO Testi ile Bilgini Test Et! Bu sınav SEO bilgilerine bilgi katacak.

Teste Başla

Ücretsiz 15 SEO Analizi Araçları

Sitenize ücretsiz SEO analizi yapmak için analiz yapan güncel web sitelerini sizinle paylaşıyoruz. Test işlemlerinden sonra aşağıda bahsettiğimiz “SEO Raporunuz Neyi Anlatıyor?” başlığını okumanızın size faydalı olacağını düşünüyoruz.

https://sitechecker.pro/tr/

https://www.seoptimer.com/

https://seositecheckup.com/

https://www.site-analyzer.com/

https://rankmath.com/tools/seo-analyzer/

https://rankgen.com/

https://website.grader.com/

https://www.woorank.com/

https://mysiteauditor.com/

https://neilpatel.com/seo-analyzer/

https://www.lipperhey.com/en/signup/

https://seomator.com/

https://en.ryte.com/lp/free-seo-analysis/

https://oncrawl.com/

https://raventools.com/

SEO Raporunuz Neyi Anlatıyor?

SEO raporlarınız size neyi geliştirmeniz gerektiğini söyler. Yapmak veya yapmamak size kalır. SEO raporunu tam olarak kavrayabilmek için bazı bilgileri kısa kısa özetleyelim.

Siteyi değerlendirirken 5 farklı kriteri sorgularız. Çünkü arama motorları sizi tanıyabilmek için aktif olduğunuz her platformda tarama yapar. Bunları SEO, Performans, Domain Etkisi, Güvenlik ve Sosyal Medya olarak ayırıyoruz.

SEO Analizi Kriterleri Nelerdir?

Header Alanı Değerlendirmesi

Site Başlığı (Meta Title): Masaüstü arama sonuçlarında maksimum 57 karakter (boşluk dahil), mobil cihazlardan yapılan arama sonuçlarında ise maksimum 65 karakter ile sınırlandırılmıştır.

Masaüstü cihazlarda title ve description karakterlerinin kapladıkları alan. (±5 farklılıklar olabilir.) Arama sonuçlarında yükselmek için bilgilerinizi eksiksiz ve limitlere uygun doldurmalısınız.

Site Açıklaması (Meta Description): Site açıklaması (meta description) alanı masaüstü arama sonuçlarında maksimum 155 karakter, mobil cihazlarda yapılan arama sonuçlarında ise maksimum 120 karakter ile sınırlandırılmıştır.

Mobil cihazlarda title ve description karakterlerinin kapladıkları alan. (±5 farklılıklar olabilir.)
Mobil cihazlarda title ve description karakterlerinin kapladıkları alan. (±5 farklılıklar olabilir.) Arama sonuçlarında yükselmek için bilgilerinizi eksiksiz ve limitlere uygun doldurmalısınız.

Çünkü yazdığınız site açıklaması (meta description) alanın masaüstü ve mobil cihazlarda tam olarak görünmesi için 125 karakter ölçüsünü baz alarak kullanıcılara daha düzenli bir deneyim sunabilirsiniz.

Site Anahtar Kelimeleri (Meta Keywords): Site açıklaması (meta keywords) alanı ortalama 260 karakter arası olmalıdır.

Dip Not: Ayrıca 2009 yılından bu yana site sayısının artması ile keywords alanına yazılan farklı anahtar kelimeler barındıran alakasız sitelerin bile yukarıya çıkmasını sağlıyordu. Fakat bu da spam sayısını artırıyordu. Google bu etiket desteğini artık SEO kriteri olarak değerlendirmiyor. Nostalji olsun diye yine de paylaşalım istedik. 🙂

SEO Analizi İçin Body Alanı Değerlendirmesi

Site Dosyaları

Site Performans Kriterleri Nelerdir?

Hız Değerlendirmesi

Kullanılabilirlik

Domain Değerlendirmesi

Güvenlik Önemlidir!

Sosyal Bağlantıların SEO ‘ya Etkisi

Bu konuda en büyük örneği SEO Danışmanlığı hizmetimizden faydalanan Villa Gezegeni üzerinden verebiliriz. Villa kiralama kelimesinde işlemlerimize başlamadan önce arama sonuçlarında (mobil ve masaüstü) 18’inci ve 19’uncu sıralarda ye alıyordu. Henüz daha ilk ay 6 aylık planda yaptığımız çalışmalar neticesinde (iç SEO, dış SEO, sosyal beslemeler ve içerik çalışmaları) %167 oranında sıralama yükselişi gösterdi. Tekil ziyaretçi sayısı çalışmalar öncesinde aylık 4.200 civarındayken Ağustos 2021 dönemi itibariyle aylık 45 bin tekil ziyaretçi oranına ulaşmıştır.

Bir çok değerli anahtar kelimede ilk sırada yer alan site, rakiplerinden daha fazla organik trafik çeken, sosyal mecralardan daha fazla ziyaretçi getiren, kullanıcı niyetine göre yazılmış makaleleri ile yüksek tıklama oranlarına sahiptir. Sayfa kalma oranı ortalama %65‘dir. Bu oran her ziyaretçinin ortalama yarısının verimli şekilde sitede gezmiş olmasını sağlamaktadır.

Ayrıca kullanıcıların ilk geldikleri sayfa haricinde en az 5 farklı sayfayı daha görüntülediği raporlarla sabittir.

Diğer bir konu ise Ankara’da çilingir olarak kendi işini kurmuş Murat Bey. 2021’in başlarında sitesini yeniledik. Kopya içeriklerini temizledik. Gerekesiz sayfaları ilgili sayfalarla bağlayarak sayfaların kardeşliğini daim ettik. Başıboş hiçbir sayfa bırakmadık. Her bir sayfanın kendi amacına uygun içerikler hazırladık. Hazırladığımız kapsamlı içerikler ile yüksek rekabetteki kelimesinde uyguladığımız SEO çalışmalarımız neticesinde üst sıralara getirebiliyoruz. Bizden önce yapılmış olan amatör SEO çalışmaları hem hüsran ile sonuçlanmış hem de site oldukça gerideydi. Google’a sitenin artık temiz içeriğe sahip olduğunu ve kalitesini hissettirmeye çalıştık ve başardık. Çalışmalarımız halen daha devam etmektedir. O yüzden bizim için SEO heves değil hedeftir.

Hangi sektörde olursanız olun hep daha yukarıda olmak için mutlaka bize aklınızdakileri sorun. Sizlere yardımcı olmak için SEO uzmanımız hattın diğer ucunda olacaktır.

Son olarak 60’dan fazla sektöre web tasarım çalışması gerçekleştiren AVMEK Creative Media, sağladığı yenilikçi hizmetleri ve sunduğu müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalar ile bu alanda profesyonel hizmet sunmaktadır.

TIKLA ARA
WhatsApp