Profesyonel Web Tasarım Firması | Kurumsal Web Sitesi Fiyatları

E-Ticaret sitesi nedir, nelere dikkat edilmelidir, neler satılır, faydaları nelerdir, e-ticaret paketleri, sanal pos bağlanması, instagram satışları ve satış sitelerinde olmazsa olmazlar listesi ile karşınızda yeni yazı dizisi…

Bu sorular aklınızı meşgul ediyor olabilir. Belki ilk kez bir satış sitesi sahibi olacaksınız.

E-Ticaret Sitesinde Neler Satılır?

E-ticaret siteleri, site üzerinden yapılan her tür satış işleminde o sitenin e-ticaret sitesi olduğunu göstermektedir. İnsanlar e-ticaret sitesi üzerinden ürün veya hizmetleri farklı ekonomik maliyetler karşılığında satın alması durumudur. Normalde yapılan ticaretten farkı satıcının ve alıcının birbirini görmeden yaptığı ticarettir.

E-ticaret siteleri satışı kolaylaştırır. Tüm açıklamalarınıza teknik özellikleri yazmayı unutmayınız.

Bir alan adı (domain) ve logonuz olmalı. Logonuz ve alan adınız yoksa biz zaten sizin için bu hizmetleri ücretsiz veriyoruz.

Peki alan adınız ve logonuz tamam. Şimdi ne yapmamız gerekiyor?

Bir paket seçmeniz gerekiyor. Tüm paketlerimiz oldukça esnek olup kullanımı kolay ve mobil uyumludur. Daha sayamadığımız birçok özellik ile birlikte sunuyoruz. Paketlerimizi buradan inceleyebilirsiniz.

E-Ticaret sitelerinde nelere dikkat edilmelidir? Bir e-ticaret sitesinin olmazsa olmazları…

Güvenlik

Dikkat edilmesi gereken en önemli madde “GÜVENLİKTİR”. Çünkü SSL Sertifikası ile kullanıcı verilerinin ve kart bilgileriniz başka hiçbir şahsa görünmeden ilgili banka sunucularına iletilmesi protokolünü sağlamalıdır. Kart bilgilerinin güvenliği için 256 bit SSL şifreleme altyapısı ile çalışmalıdır.

Site İçi

Siteniz Google SEO altyapısına sahip olmalıdır. Bu sitenizin ürün bazında üst sıralarda yer almanızı kolaylaştıracaktır. Ayrıca resimleriniz net ve kaliteli olmalıdır. Çünkü ürünlerin anlaşılır ve detaylı açıklamaları ürün satışını doğrudan etkileyen etmenlerdendir.

Site Dışı

Ayrıca alan adınız tek seferde anlaşılabilir ve kullanıcıda kafa karışıklığı yapacak isimlerde olmamalıdır. Sosyal medya hesapları ile sitenizi bu alanda rahatlıkla tanıtabilirsiniz. Sosyal medya herşeydir. Bu yüzden harcama yaparken geleceğe yatırım yapıldığı unutulmamalıdır.

Birçok kullanıcı sosyal medyada bıraktığınız izlenimde size güven duyar. Bu nedenle tamamen profesyonel destek almanız anlamına gelmektedir.

E-Ticaret sitelerinden neler satılabilir neler satılamaz?

Aslında genel olarak birçok şey satılabilir. Yalnız bazı satılması yasak olan ürünler de vardır. Bunlar aynı zamanda sana pos hizmetinin de verilmemesini sağlar.

Aşağıdaki ürün ve/veya hizmetlerin satışını yapan web sitelerinin sanal pos başvuruları olumsuz olacaktır.

Sanal pos için gerekli evraklar nelerdir?

Ödemelerin banka hesabınıza yapılması için sanal POS bağlanması gerekmektedir. Ayrıca sanal POS bağlanması için firma olmanız ve *gerekli evraklar ile başvuru yapılması şarttır. Bu şekilde tüm kullanıcılardan kolaylıkla tahsilat yapılmakta ve tüm kayıtlar e-ticaret sitenizin panelinde görüntülenebilmektedir.

Belgelerinizin eksiksiz ve doğru gönderilmesine müteakiben ortalama 2-24 saat aralığında başvurunuz sonuçlandırmaktadır.

Bazı sanal pos firmaları bireysel üyelik verip herhangi bir firmanız yoksa bir şirketiniz yoksa bile ödeme almanızı sağlayabilmektedir. Bu firmaların komisyon oranları değişkenlik gösterebildiği için maalesef burada belirtemiyoruz.

Sanal POS hizmeti veren bazı kuruluşlar

En çok bilinen ve aktif kullanılan Sanal POS firmaları aşağıdaki gibidir.

Sanal POS hizmeti veren firmalar ön başvurunuzun onaylanmasından sonra talep edecekleri evraklar aşağıdaki gibidir.

Şirketler için:
Şahıs işletmeleri için:

İlk e-ticaret sitesi ne zaman yapıldı?

İlk çevrimiçi alışveriş sitesi yeni bir dönemle birlikte başladı. 1994 yılında Jeff Bezos liderliğinde ortaya çıkan Amazon isimli e-ticaret sitesi bu işin öncüsü olarak kabul edilmektedir. Dünyanın ilk çevrimiçi alışveriş sitesi olarak bilinen Amazon, tüketici kültürüne yeni bir soluk getirmiştir. Sizin için 1998 yılına ait amazon.com ‘un ekran görüntüsünü incelemenizi tavsiye ediyorum.

O bir efsane… Amazon.com e-ticaretin atası olarak kabul edilmektedir.

Amazon e-ticaret sitesi eski hali
Amazon.com sitesinin Web Archive sisteminde kayıtlı ilk ekran görüntüsü

Bugün Amazon’da DVD’ler, müzik CD’leri, bilgisayar programları, bilgisayar oyunları, elektronik ürünler, aksesuarlar ve mobilyalar gibi çok çeşitli ürünler bulunmaktadır. İşte bu şekilde e-ticaret sitesi için ilk başlangıç yapılmıştı.

Ülkemizde e-ticaret nasıl gelişti?

Her şeyi bir kenara bırakıp ülkemizde durumun nasıl işlediğine bakalım.

Çünkü Tüm dünyayla birlikte Türkiye’de de e-ticaret internetin de yaygınlaşmasıyla 2006 yılından itibaren 1000 kadar e-ticaret sitesinin varlığı ile devam etmekteydi. Günümüzde neredeyse artık her şeyi tek tuşla ödeyip sipariş geçebiliyoruz. Bu gerçekten inanılmaz hızlı büyüyen bir sektör…

Çoğu insanlar akıllı telefonları, tabletleri veya bilgisayarları ile ürün ve hizmet ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Ayrıca ürünleri geleneksel yöntemlerle satmak yerine birkaç resim ile dakikada yüzlerce kişiye ulaştırmak daha fazla satış yapılmasına olanak sağlıyor.

Ülkemizde e-ticaret nasıl gelişiyor
7/24 çalışan bir mağaza düşünün. Sizin için satış yapar kayıt tutar.

Bu nedenle mağazanıza 100 müşteri gelse izdiham olurken online satışta sadece gelen siparişlerinizi rahat şekil paketleyip kargo firmalarına teslim edebiliyorsunuz.

Bu yüzden, dijital dünyaya ayak uydurarak e-ticareti seçen firmalar için Google SEO alt yapısına uygun, hızlı, mobil uyumlu ve tamamen kolay bir yönetim paneline sahip özel e-ticaret projeleri gerçekleştiriyoruz.

Peki ne yapmalısınız?

Ben yeniyim ilk defa başlıyorum diyorsanız sizin içinde harika bir başlangıç olabilecek yazılımlarımızı sunuyor her an ücretsiz destek oluyoruz. Çünkü bizim amacımız sizin kazanmanızdır.

E-ticaret sitelerimizde yıllık lisans bedeli alınmamaktadır. Alan adı, barındırma ve SSL ücretlerinizi yıldan yıla ödediğiniz takdirde biz teknik destek için bile herhangi bir ödeme talep etmiyoruz.

Hemen e-ticaret talebinde bulun. 2 saatte e-ticaret siten hazır olsun.
Hemen e-ticaret talebinde bulun. 2 saatte e-ticaret siten hazır olsun.

Diğer tüm web tasarım ve yazılım işlerimizde olduğu gibi E-ticaret projelerimizde de e-ticaret sitenizi mobil uyumlu olarak tasarlarız. Akıllı telefonlar, tabletler ve tüm mobil cihazlarda müşterileriniz rahatlıkla alışverişlerini yaparlar.

Sistemi yayına aldıktan sonra sistemle birlikte gelen tüm modüller konusunda birebir eğitim vererek, e-ticaret sisteminizi sorunsuz bir şekilde kullanmaya başlayana kadar eğitimlerimizi de ücretsiz sürdürmekteyiz.

Instagram üzerinden nasıl satış yapılır?

Oysa ki ülkemizde de oldukça aktif kullanılan instagram uygulaması firmaların, markaların, küçük butiklerin ve Instagram üzerinden satış yapmak isteyen genç girişimciler için büyük bir fırsattır. Yalnız Instagram üzerinden satış yapmak için gerekli şartlar nelerdir, nasıl yapılır, herhangi bir cezası var mıdır bu yazımızda detaylıca anlatacağız.

İnstagram e-ticaret

1) Instagram hesabınız kurumsal niteliğe sahip olmalı

2) Etkileyici görseller kullanarak yeni müşteriler edin

Kaliteli içerik
Farklı ve ilginç tanıtımlar

3) Mutlaka doğru ve çok kullanılan #hashtag’leri eklemelisiniz

Hashtag takipçilerinin ekranına düşmesi gerçekleşir
İlgili #hashtag’lerin kullanılması gerekir

Instagram üzerinden satış yapmanız artık vergi yoluna bağlanmıştır. Ödemeleriniz devlet tarafından takip edilip vergi kesintisi yapılmaktadır. Ayrıca firma olmanız gerekmekte ve bu yolla birlikte kargo firmaları ile da daha ucuz gönderiler yapabilmektesiniz.

Rakamlarla E-Ticaret

COVID-19 nedeniyle insanlar evlerinden online alışverişte daha fazla zaman geçirmeye başladılar.

Araştırmalar neticesinde, internetten verilen sipariş oranı geçen aya göre(Şubat), %80 oranında artış gösterdiği kanıtlanmıştır. Günümüz şartlarında bir ürüne ihtiyaç duyduğunuzda telefonunuzdan ya da bilgisayarınızdan sipariş verdiğiniz ürün dakikalar içinde veya 1-2 gün içinde size ulaşıyor. Bununla birlikte online mağazanızda birçok ürünü rafa koymadan da satabilirsiniz.

E-ticaretin gelişimi günden güne artmaktadır. Burada yerinizi almalısınız.
E-ticaretin gelişimi günden güne artmaktadır. Burada yerinizi almalısınız.

Web sayfası bu işlemler için sizden kira ücreti almaz. Herkes uyurken mağazanız uyumaz ve sipariş almaya devam eder. Çünkü güvenlidir ve para üstü vermekle uğraşmazsınız. Çünkü her şeyin fiyatı görünecek şekilde sergilenmektedir. Müşteri ile birebir irtibata geçebilirsiniz.

Ayrıca kampanya ve duyurularınız müşterilerinize sitenizde gezerken de bildirilir satış taktikleri ile müşterinize daha farklı ürünleri de satabilme gücüne erişirsiniz.

Hemen Başlayalım.


Çünkü Avmek’te;

Alan Adı + Hosting: HEDİYE
Yıllık Lisans Yenileme Bedeli: YOK
Özel SEO Yapısı: ÜCRETSİZ
Ömür Boyu Mail-Telefon Desteği: ÜCRETSİZ

Son olarak hizmetlerimize buradan ulaşılabilir.

TIKLA ARA
WhatsApp